37 uutta koronaa Keravalla ja Keusotessa. Altistumisia koululla ja krouvissa Keravalla, päiväkodissa ja ringettejoukkueessa Järvenpäässä.

Kymsoten alueella on tiistaina todettu neljä uutta koronatartuntaa. Arkistokuva. Mostphotos

Perjantaina 19. helmikuuta todettiin Keusoten alueella 24 uutta koronavirustartuntaa.

Niistä oli Järvenpäässä kymmenen, Tuusulassa seitsemän, Mäntsälässä neljä, Nurmijärvellä kaksi ja Pornaisissa yksi.

Tartunnan lähteinä olivat työpaikat ja perhepiirin jatkotartunnat.

Keravalla todettiin perjantaina 13 uutta koronatapausta. Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 74. Keravan ilmaantuvuusluku on kohonnut ja se on nyt 200. Keusote ei ilmoita päivittäin ilmaantuvuuslukuja. Viimeksi kerrottu luku on 139.

Useita altistumisia ja joukkoaltistumisia

Sompion koululla Keravalla on altistunut noin 30 henkilöä, joista yksi on opettaja.

Savion Krouvissa niin ikään Keravalla on ollut koronavirukseen sairastunut henkilö 15. – 17. helmikuuta. Näinä päivinä henkilö on ollut tiloissa useamman tunnin ilman maskia.

Paikalla olleita kehotetaan hakeutumaan koronatesteihin, jos oireita ilmenee.

Päiväkodissa ja ringettejoukkueessa altistumisia Järvenpäässä

Järvenpään Pajalanpihan päiväkodissa on joukkoaltistumisepäily koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut koronapositiiviseksi epäilty henkilö maanantaista keskiviikkoon 15. – 17. helmikuuta. Mahdollisesti altistuneita on noin 30, ja heidät ohjataan koronatestiin.

Koska henkilö on käyttänyt asianmukaisesti kasvomaskia, ei altistuneita aseteta karanteeniin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta.

Järvenpäässä Haukkojen ringettejoukkueessa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Joukkueessa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 14.–15. helmikuuta. Altistuneet on asetettu kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä.

Altistuneet ohjataan käymään koronatestissä ennen karanteenin päättymistä sekä lisäksi, jos oireita ilmaantuu. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on ollut henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan alle 10 henkilöä.

Kommentoi

Palvelut