Tehopotilaiden määrä tuplaantunut Hus-alueella kolmessa viikossa

Koronapotilaiden määrä teho-osastolla on kaksinkertaistunut kolmessa viikossa, kertoi HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen torstai-iltaisessa pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa.

Kolme viikkoa sitten teholla oli 8 koronapotilasta, nyt 12 Husin sairaaloissa ja 2 muualle siirrettynä.

– Näemme, että keski-ikäisten sairastuneiden määrä on lisääntynyt ja pelottaa, näkyykö tämä meillä muutaman viikon kuluttua, Tuominen sanoi.

Tällä hetkellä tartuntojen määrä on lähtenyt Hus-alueella varsin jyrkkään nousuun.

– Kasvu ei ole tapahtunut siinä ryhmässä, joka on kaikkein alttein saamaan tästä taudista vakavimpia ongelmia, Tuominen sanoi.

Toisen asteen opiskelijoita siirtyy osittain takaisin lähiopetukseen pääkaupunkiseudulla – Kokoontumisrajoitus kuuteen

THL: Uusmaalaisten ei pitäisi matkustaa talvilomalla muualle Suomeen ja ravintolat pitää ehkä sulkea – Vantaa on nyt Suomen koronapääkaupunki

Yli 60-vuotiaiden tartunnat eivät ole juuri lisääntyneet.

Sen sijaan keski-ikäisten ihmisten tartunnoissa on selvä kasvu, ja myös tämä ikäluokka joutuu Tuomisen mukaan muita useammin sairaalaan ja teholle.

Keväällä koronapotilaita pystyttiin hoitamaan Husin sairaaloissa paljon, mutta sillä oli hintansa: muun sairaanhoidon vähentäminen.

– Emme haluaisi tilanteeseen, jossa muuta sairaanhoitoa pitäisi vähentää. Tämä on tärkein syy siihen, miksi olemme niin huolestuneita.

Tuomisella oli viesti pian hiihtolomansa aloittaville:

– Hiihtoloma on urheiluloma, se ei ole bileloma.

THL haluaa sulkea pääkaupunkiseudun baarit kolmeksi viikoksi

Vältä matkustamista Uudellemaalle, neuvotaan nyt pirkanmaalaisia – Iso osa kaupungin koronatartunnoista peräisin Uudeltamaalta

Husin alueella ja erityisesti pääkaupunkiseudulla näyttää olevan viruksen brittimuunnosta enemmän kuin muualla, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen.

Kyseinen muunnos tarttuu herkemmin kuin alkuperäinen. Myös sen aiheuttama riski vakavalle taudille on selvästi suurempi kuin alkuperäisen: kun sadasta Wuhanin viruksen aiheuttamasta sairaudesta vakavia on 1, brittimuunnoksen vastaava luku on 1,4.

Muokattu 18.2.2021 kello 17.57: Muutettu tiedotustilaisuuden aikamuoto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut