Korona näkyy huonoina hampaina, hammashoidon jonoja aletaan purkaa iltaisin ja viikonloppuisin

Korona-aika on pidentänyt suun terveydenhuollon jonon yli 8000 asiakkaan pituiseksi Keusotessa. Jono on pidentynyt, vaikka sitä on jo alettu purkaa.

Nyt jonoja aletaan purkaa ostopalveluna.

Keusote keskeytti ei-kiireellisen hammashoidon kevään ja kesän aikana. Samalla keskeneräiset suun terveydenhuollon jonot siirrettiin jonoihin.

Sekä keskeneräiset hoidot että suun tarkastukset pysähtyivät. Maaliskuusta kesäkuuhun suun terveydenhuolto tarjosi vain kiire- ja puolikiirehoitoa

Jono on pidentynyt sen purkamisen alettuakin, sillä tarkastusjonolla ovat kevään tarkastusaikaa jonottaneiden lisäksi myös sen jälkeen tarkastusjonoon tulleet. Tähän asti purkamisessa on käytetty oman henkilökunnan lisätyötä.

Keusote kilpailutti 6000 tarkastusjonolla olevan asiakkaan tarkastuksen ja hoidon. Yhtymä alkaa purkaa tarkastusjonoja Järvenpään JUSTin hammashoitolassa, Hyrylän hammashoitolassa, Mäntsälän hammashoitolassa ja Hyvinkään keskushammashoitolassa iltaisin ja viikonloppuisin.

Ostopalveluna puretaan Keusoten tarkastusjonoja Hyvinkään keskushammashoitolassa, Järvenpään JUSTin hammashoitolassa, Hyrylän hammashoitolassa ja Mäntsälän hammashoitolassa iltaisin ja viikonloppuisin.

Hoitopaikka ei välttämättä ole sama kuin se hammashoitola, jossa on tähän asti käynyt. Ostopalveluun ohjataan potilaita kaikilta Keusoten tarkastusjonoilta eli hammashoitoon pääsy saattaa edellyttää matkustamista.

Jonojen purku alkaa maaliskuussa ja se on tarkoitus saada tehtyä ensi syksyyn mennessä eli puolen vuoden aikana. Purkaminen alkaa niistä potilaista, jotka ovat odottaneet pisimpään. Tarkastukseen kutsutaan puhelimitse, kirjeitse ja tekstiviestillä.

Kommentoi

Palvelut