Kahvila Minh tuo vietnamilaiset maut Mäntsälään

Keskuskatu 9:n ikkunassa on vielä edellisen ravintolan teippaukset, mutta pihalle pystytetty kyltti ja lappu ovessa paljastavat, että osoitteeseen on avattu hiljattain uusi ravintola.

Uuden ravintolan keittiössä ja tiskillä häärii Truongthi Hong, jolle ravintolan avaaminen Mäntsälään lyhensi työmatkaa rutkasti.

Truongthi on aiemmin ollut mukana viiden vuoden ajan pyörittämässä ravintolaa Helsingin Sörnäisissä, mutta työmatka Pornaisista – jossa Truontghi on asunut kymmenen vuotta – kävi pidemmän päälle raskaaksi.

– Lisäksi Mäntsälässä ei ollut aiemmin vietnamilaista ravintolaa, joten päätös oli helppo, Truongthi kertoo.

Ruokalistalla on kaikki perinteiset vietnamilaiset maut, kuten pho-keitto, joka on vietnamilainen riisinuudelikeitto. Keitto valmistetaan maustetusta häränhäntä-, luu- tai kanapohjaisesta lihaliemestä ja maustetaan hyvin.

Lämmin ja maukas keitto maistuu etenkin nyt suomalaisittain talvisaikaan.

Truongthi kertoo, että Helsingissä perinteistä itämaista keittoa syödään jo laajalti, mutta kuinkahan erikoinen herkku maistuu mäntsäläläisille.

Ei silti hätää, listalla on myös muita, ehkä tutumpia ruokalajeja:

– Meillä on listalla sitten lisäksi perinteisiä ruokia, kuten paistettuja riisinuudeleita, udon nuudeleita ja paistettua riisiä ja myös hampurilaisia sen sellaista.

Asiakkaita ei ole vielä uudessa ravintolassa näkynyt, onhan se avattu vasta hiljattain.

Truongthi myös arvelee, että koronaviruksen vuoksi ravintoloissa käydään muutenkin vähemmin, mutta tulevaisuuden suhteen ollaan toiveikkaita.

Markkinointia ei ole päästy vielä kunnolla aloittamaan, sillä ikkunoissa ja sisällä on vielä entisen ravintolan sisustusta.

– Laitamme Facebook-sivut sitten pystyyn, kun saamme mainokset kuntoon, logon ikkunaan ja otettua uudet kuvat, Truongthi kertoo.

Ravintolassa on erikseen lounaslista ja à la carte -lista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut