Yli 14 000 riistaonnettomuutta liikenteessä – kolme maakuntaa kärjessä, joukossa myös Uusimaa

Kuvituskuva. Arkisto/ Katja Juurikko
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Viime vuonna tieliikenteessä tapahtui vähän yli 14 000 riistaonnettomuutta. Vaarallisinta aikaa riistaonnettomuuksissa oli marraskuu, jolloin niitä kirjattiin kaikkiaan 2 401.

Marraskuun onnettomuudet olivat kuudesosa kaikista tapauksista, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista.

Tieliikenteen onnettomuuksissa on ollut mukana valkohäntäpeuroja, metsäkauriita, hirviä, metsäpeuroja, villisikoja ja kuusipeuroja.

Syksyn kuukausien lisäksi onnettomuuksia tapahtui paljon touko-kesäkuussa. Viime toukokuussa sattui 1 372 onnettomuutta. Kaikkein vähiten onnettomuuksia kirjattiin helmi-maaliskuussa. Maaliskuussakin tieliikenteessä tapahtui kuitenkin yli 500 riistaonnettomuutta.

Alueellisesti suurin osa riistaonnettomuuksista tapahtui Tilastokeskuksen mukaan Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Näissä maakunnissa tapahtui yli puolet kaikista riistaonnettomuuksista.

Myös Satakunnassa ja Kanta-Hämeessä tapahtui paljon onnettomuuksia, lähes 20 prosenttia koko maan vahingoista.

Eniten onnettomuudet lisääntyivät Satakunnassa, Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Laskua puolestaan oli eniten Keski-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa ja Lapissa.

Riistaonnettomuudet kuukausittain 2018-2020. Tilastokeskus

Suurin osa riistaonnettomuuksista tapahtui valkohäntäpeurojen ja ajoneuvojen törmäyksissä.

Valkohäntäpeurojen kanssa ajetut kolarit edustivat puolta kaikista onnettomuuksista. Toiseksi eniten kolaroitiin metsäkauriiden kanssa, 5 094 kertaa.

Eniten kasvoivat valkohäntäpeuraonnettomuudet, joita tapahtui 745 enemmän kuin vuonna 2019.

Eniten vähenivät hirvionnettomuudet, joita tapahtui yhteensä 1 527 kappaletta. Laskua hirvionnettomuuksissa vuoteen 2019 verrattuna oli melkein 500 kappaletta.

Metsäpeura-, villisika- ja kuusipeurakolareita tapahtui viime vuonna yhteensä 131 kappaletta ja niiden osuus kaikista onnettomuuksista oli pieni.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut