Kamalat äidit -ryhmästä tukea murrosikäisten äideille

Kamalat äidit -ryhmää vetävät Piia Muurikainen ja Lotta Nieminen. Piia Muurikainen

Mäntsälässä alkaa maaliskuussa 2021 Kamalat äidit -vertaisryhmä, joka on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettua toimintaa.

Vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, arjen tilanteita, rajojen asettamista sekä niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat.

Vertaisryhmissä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen.

Murrosiän kynnyksellä tunteet myllertävät sekä nuorella että vanhemmalla. Välillä elämä murrosikäisen kanssa muistuttaa vuoristoradassa olemista.

Joskus äiti on omasta mielestään kamala, joskus taas murkun mielestä aivan kamala.

Muiden samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien tapaaminen ja asioiden ja kokemusten jakaminen on hyväksi havaittu keino saada voimia ja jaksamista arkeen.

Murrosiän alkaminen on yksilöllinen tilanne, joillakin lapsilla on jo 9-vuotiaana esimurrosiän juttuja, jotkut vanhemmat huolestuvat, kun vielä 14–15-vuotiaalla ei ole mitään murrosiän merkkejä.

Jos haluat jakaa kasvavan lapsesi vanhempana ajatuksia muiden vanhempien kanssa, olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee Kamalat äidit -toimintaa. Lisätietoja toiminnasta voi lukea sivulta kamalataidit.fi.

Mäntsälän Kamalat äidit -ryhmä kokoontuu verkossa tai paikan päällä Wanhalla (Nordenskiöldintie 1), riippuen senhetkisistä koronarajoituksista.

Kokoontumiskertoja on kevään aikana yhteensä kymmenen kertaa keskiviikkoisin 3.3. alkaen.

Ryhmää ohjaavat itsekin murrosikäisten äidit Lotta Nieminen ja Piia Muurikainen. Ryhmään otetaan mukaan kahdeksan henkilöä. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmään voi ilmoittautua seurakunnan verkkosivuilla mantsalanseurakunta.fi.

Lisätiedot: Piia Muurikainen, 040 743 3256

Kommentoi

Palvelut