Ainolla on Saaren Haukkulassa oma yksiö uloskäynnillä

Lemmikit: Keuda avasi koirahotellin. Hoitopaikka järjestyy myös käärmeille.

Norjanhirvikoira Aino on päivähoidossa Keudan uudessa koirahotellissa Saarella.

Sen käytössä on tilava yksiö, josta se pääsee luukkua työntämällä omalle aidatulle pihalle.

Haukkulan 16:sta paikasta on tällä kerralla asiakas kahdessa häkissä.

– Koirahoitolaa pyörittävät eläintenhoidon opiskelijat, jotka suorittavat maatalousalan perustutkintoa, eläintenhoidon ohjaaja Jenna Heikkilä kertoo.

Saarella on mahdollista suorittaa myös klinikkaeläinhoitajan ammattitutkinto.

Koirahotelli Haukkulan naapurirakennuksessa toimii Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen laitoksen eläinklinikka, jossa tulevat klinikkaeläinhoitajat käyvät harjoittelemassa.

Eläintenhoidon opiskelijat hankkivat Saarella kokemusta muun muassa jyrsijöiden, matelijoiden, häkkilintujen sekä kissojen ja koirien hoidosta.

– Aiemmin meillä oli vain muutama paikka koirille. Uusi koirahoitola laajentaa toiminnan aiempaan verrattuna, Heikkilä sanoo.

Koirahoitola on herättänyt paljon kiinnostusta jo rakennusvaiheessa, vaikka koronan vuoksi ihmiset matkustelevat normaalia vähemmän.

– Varauksia tulee eniten hiihto- ja kesäloman ajaksi. Koira on hoidossa yleensä viikon. Ulkomaanmatkan aikana vähän pidempäänkin.

Haukkulassa on tilat kahden kissan hoitoon.

– Saamme jaettua ison tilan tarvittaessa väliseinällä kahteen eri hotellihuoneeseen. Myös kissat pääsevät ulos. Ulkotilaan tulee kiipeilyseinä, joten kissat pääsevät kiipeilemään korkealle, Heikkilä kertoo.

Opiskelijat hoitavat myös jyrsijöitä ja matelijoita, joiden määrät ovat allergioiden vuoksi kasvaneet.

– Lemmikki on mahdollista tuoda tänne myös kynsien leikkaamista, hampaiden harjausta, pesua, trimmaamista sekä peruskäskyjen opettamista varten. Esimerkiksi kynsien leikkaamisesta veloitamme 10 euroa, Heikkilä sanoo.

Haukkulan hintataso on muita koirahoitoloita edullisempi, koska kyse on oppilastyöstä.

Opiskelijat toimivat koirahotellissa yrittäjinä ja saavat työstään palkan. Yhden koiran hoidon vuorokausihinta on 30 euroa.

– Jokainen koirahotellissa vieraileva koira pääsee lenkille useamman kerran päivässä. Opiskelijat viettävät hyvin aikaa koirien kanssa. Saman perheen koirat pääsevät naapurihäkkeihin, joiden väliseinän voi avata.

340-neliöisen koirahoitolan rakentaminen maksoi puoli miljoonaa euroa.

Ammattiopisto Keudassa on lisätty monilla aloilla suoraan asiakkaille suunnattuja palveluja.

Ennestään oppilaitoksella on toiminut hius- ja kauneudenhoitola, autokorjaamo, opetusravintoloita, opetuspesula, vaatetusompelimo sekä tehty rakennus-, metalli- ja sisustustöitä.

– Uusinta on Haukkulan ja Gastrobliili-ruokarekan toiminta. Meillä on käynnistymässä mediatuotantotoimintaa Järvenpäässä sekä Keravalla. Myöhemmin keväällä on tulossa pop-up-toimintoja eri aloille, viestintäpäällikkö Hanna Nyrönen kertoo.

– Tavoitteenamme on tarjota opiskelijoille monipuolisia oppimisympäristöjä, jossa he pääsevät oppimaan sekä työskentelemään aidoissa työtehtävissä ja toiminnoissa asiakkaiden parissa toimien, hän jatkaa.

Fakta

Tiesitkö tätä koirista?

Kolmen suosituimman koirarodun kärki on pysynyt samana kuin viime vuonna. Eniten rekisteröitiin labradorinnoutajia (2471), jämtlanninpystykorvia (1411) ja saksanpaimenkoiria (1363).

Suosituista koiraroduista suurin kasvu rekisteröintimäärissä oli cockerspanieleilla, jackrussellinterriereillä ja kääpiösnautsereilla.

Suosiotaan kasvattivat vuoteen 2019 verrattuna yli sadalla rekisteröinnillä labradorinnoutaja, suomenlapinkoira, espanjanvesikoira, dreeveri, karkeakarvainen saksanseisoja, saksanpaimenkoira, lyhytkarvainen saksanseisoja ja tiibetinterrieri.

Vuonna 2020 Kennelliittoon rekisteröitiin koiria yhteensä 298 rodusta.

Useissa roduissa rekisteröintimäärät ovat hyvin pieniä, vain muutamia koiria.

Kymmenen suosituimman rodun listalla roduista kahdeksan ylsi yli tuhannen koiran rekisteröintimäärään.

Kennelliiton Omakoira-mobiilisovelluksen kautta on tallennettu yli 36 000 koiran kutsumanimi.

Näistä yleisin on Luna. Suosittuja nimiä ovat myös Alma, Helmi, Sulo ja Hertta. Suurin osa koirien suosituista kutsumanimistä on lyhyitä ja napakoita, jotta koiran on helppo ymmärtää nimensä kutsuttaessa.

Kennelliitto

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut