Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiihtokoulutusta Hirvihaarassa – "aikuisten hiihtokoululle olisi kysyntää"

Koronan vuoksi hiihtokoulun järjestämisessä on ollut monen miettimisen paikka. Nyt 58 lapsen joukko on jaettu kahteen päivään.

Keskiviikkoisin ovat mukana esikoulu- ja ekaluokkaikäiset ja torstaisin vanhempien lasten kurssi, jossa vanhimmat ovat vuosina 2008–09 syntyneitä.

Kumpanakin päivänä hiihto-oppilaat on jaettu kahdeksan hiihtäjän ryhmiin siten, että koronakuplat säilyvät rikkumattomina. Lisäksi ohjaajat käyttävät maskeja.

– 58 on hyvä määrä, meillä ei riitä ohjaajia suuremmalle joukolle. Vähän helpottaa, kun koulutus on jaettu kahdelle päivälle, niin jonkun ohjaajan ollessa pois saamme paremmin paikattua poissaolon, kertoo hiihtokoulun rehtori Antti Luoto.

– Seitsemän kertaa on tarkoitus opettaa. Hiihtolomaviikolla ei ole koulua, joten opetus jatkuu aina maaliskuun lopulle – toivottavasti talvea riittää sinne asti. Neljä kertaa hiihdetään perinteistä ja kolme kertaa on varattu vapaan harjoittelulle.

– Kaikilla lapsilla ei varmaan ole välineitä molemmille tyyleille, mutta kyllä perusteiden opetteleminen käy yksillä välineillä. Pääasia vapaassa on tasapainon ja painon siirron harjoittelu, niistä on hyvä lähteä jatkamaan, Luoto sanoo.

Hiihtomaja ei ole auki, joten hiihtokouluun lapsiaan tuovia vanhempia on kehotettu ottamaan sukset mukaan ja tekemään lasten opetuksen aikana kunnon lenkki.

Luodon mukaan aika moni aikuinen onkin ottanut neuvosta vaarin.

– Mäntsälässä on myyty suksia kovalla vauhdilla ja aikuisten hiihtokoululle olisi kysyntää. Koronan vuoksi emme ainakaan tänä talvena pysty kursseja järjestämään. Samoin on suksien kunnostusopastuksen suhteen, valittelee Luoto.

Hirvihaaran hiihtokeskuksessa ladut ovat erinomaisessa kunnossa. Ladulle on levitetty talkoilla tykitettyä lunta, joten viime viikon suojasäät eivät pehmentäneet latua.

Tekolumi kestää paljon paremmin lämpimiä kelejä tai jopa vesisateita. Lisäksi hiihtokeskukseen on jäänyt vielä levittämättä melkoinen kasa tykkilunta, jolla latua voi tarvittaessa paikata ja saada hiihtokaudelle jatkoa. Nyt kasa näytti olevan tehokkaassa temmellyskäytössä.