Sanin perhe ehti ensimmäisenä – MLL vei vuoden ensimmäiselle vauvalle perinteisesti rotinapullat ja nallen

Mannerheimin Lastensuojeluliitto paikallisosasto toi vuoden ensimmäiselle vauvalle ”Mimmille” nallen. Katri Sani

Jesse Helminen

Mäntsälän vuoden ensimmäinen vauva ” Mimmi” syntyi 10. tammikuuta kello 1.29.

Tuoreet vanhemmat kysyivät vielä 25.1. maanantaina neuvolassa, että olikohan nyt varmasti vuoden ensimmäinen, mutta ”kisa” ratkesi ilmeisesti vain tunneilla.

Lapsi oli vuoden ensimmäinen, mutta ei perheen ensimmäinen. Uutta pikkusiskoa oli kotona vastassa isoveljet Lukas, 7, ja Topias, 5.

Tomerat isoveljet pääsivät näkemään muiden tavoin pikkusiskonsa vasta kotona, sillä synnytyssairaalaan ei koronarajoitusten vuoksi pääsyt mukaan kuin tulevan lapsen isä.

– Saimme sieltä ihan oman huoneen, jossa olimme pari päivää.

– Videopuheluilla oltiin sitten yhteydessä esimerkiksi isovanhempiin, joten onneksi on tätä teknologiaa avuksi, lapsen äiti Katri Sani kertoo.

Kotiin tultaessakaan vieraita ei ole käynyt sankoin joukoin.

Perheen isä ja äiti ovat molemmat mäntsäläläisiä ja vauvaa on käynyt katsomassa lähisukulaiset.

Muista vieraista Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosasto kävi tuomassa perheelle ja vauvalle perinteeksi muodostuneen paikallisleipomon rotinapullan ja nallen.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Mäntsälän paikallisyhdistys on perinteisesti jo vuosia muistanut Mäntsäläläistä vuoden ensimmäistä vauvaa.

– Paikallisyhdistyksen toiminta on koronan vuoksi ollut tauolla lähes kokonaan viime keväästä asti, mutta tästä perinteestä ilman muuta pidettiin kiinni, tällaisia iloisia ja positiivisia asioita ei tänä aikana ole liikaa, MLL:n Maarit Suoperä iloitsi.

Miten se arki on sitten lähtenyt sujumaan uuden vauvan kanssa?

– Kyllä sen on tässä jo huomannutkin, että tietynlaisella rutiinilla jo menee kun ei ole ensimmäinen vauva ja hän on myös ollut tosi helppo vauva, joka on nukkunut kellon ympäri ja välillä syönyt, Sani naurahtaa.

– Ehkä tässä on tietynlaista rentoutta myös itsellä, kun on jo kolmas kerta, Sani pohtii.

Seuraavaksi on tiedossa ristiäiset. Vielä ei ole tiedossa millaisella ryhmällä ristiäiset tullaan järjestämään, mutta todennäköisesti pienessä perhepiirissä.

– Katsotaan jos siinäkin voidaan teknologiaa hyödyntää jollain striimauksella vaikka.

Syntyvyys kääntyi lievään nousuun vuonna 2020

Tilastokeskuksen joulukuun ennakkotilaston mukaan vuonna 2020 syntyi 46 452 lasta, mikä on 839 lasta enemmän kuin vuonna 2019.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli joulukuun lopussa 5 536 146. Maamme väkiluku kasvoi vuoden 2020 aikana 10 854 hengellä.

Mäntsälän väkiluku oli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan joulukuussa 2020 20 782 henkilöä.

Kommentoi

Palvelut