Gastrobiili on pyörillä kulkeva Keudan opetusravintola – ruokarekka kiertää Keski-Uudellamaalla ja palvelee katuruoan ystäviä: "Ihan uudenlaisia mahdollisuuksia"

Gastrobiili parkkeerasi viime viikolla Keravan Keuda-talon edustalle. Ruokarekan pysähdyspaikoista löytyy tietoa sen omilta Facebook- ja Instagram-sivuilta. Anton Soinne

Oskari Lehto

Keravan Keuda-talon edustalla käy pienimuotoinen kuhina, kun Keudan uusi ruokarekka Keuda Gastrobiili on parkkeerannut paikalle.

Keudan ravintola-alan opiskelijat valmistavat ja myyvät Gastrobiilistä blinejä lohi- tai poromoussella sekä nyhtöpossulla täytettyjä hot dogeja.

Annokset ovat näyttäviä ja herkullisen näköisiä, mutta hinnat ovat kohtuullisia, 5–6 euron luokkaa.

Gastrobiilin valikoimissa Keravalla oli muun muassa herkullisen näköisiä poroblinejä. Tarjonta vaihtelee eri tilaisuuksissa. Anton Soinne

Keudan palvelualojen opettaja Taina Heinonen kertoo, että ruokarekan hankkiminen on ollut oppilaitokselle pitkäaikainen tavoite. Gastrobiilin ansiosta opetusravintolatoiminta sai pyörät alleen

– Street food (katuruoka) on tätä päivää, ja menopeli tarjoaa ihan uudenlaisia opetusmahdollisuuksia Keudan opiskelijoille. Opiskelijat pääsevät tekemään ravintolatasoista ruokaa aidossa ympäristössä, Heinonen iloitsee.

Keudalle hankitun auton takaosaan on rakennettu täydellisesti varusteltu keittiö rasvakeittimineen, pariloineen ja kylmäkoneineen. Ulkopuolelta auto on maalattu vihreän sävyiseksi ja hyvin tunnistettavaksi.

– Nimestä järjestettiin kilpailu Keudan opiskelijoiden ja henkilökunnan kesken.

Keudan opiskelijat Jarno Koivukunnas ja Imane Saadoune valmistivat muun tiimin kanssa blinejä ja hot dogeja Gastrobiilissä Keravalla. Anton Soinne

Ravintolaruoan valmistamisen lisäksi auto tarjoaa mahdollisuuksia myös esimerkiksi kaupallisen puolen opiskelijoille erilaisten markkinointi- ja myyntikampanjoiden toteuttamiseen.

– Alkuvaiheessa olemme kiertäneet alueen kouluissa moikkaamassa kasi- ja ysiluokkalaisia tulossa olevaa yhteisvalintaa silmällä pitäen. Kesällä ja syksyllä suunnitelmissa on käydä erilaisissa tapahtumissa ja autoa voi tulevaisuudessa tilata myös yksityistilaisuuksiin, Heinonen väläyttelee.

Gastrobiilia käyttävät Keudan ravintola-alan opiskelijat Keravalla, Järvenpäässä, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä. Auton pysähdyspaikoista ja kulloisistakin valikoimista löytyy tietoa auton omilta Facebook- ja Instagram-sivuilta.

Kommentoi

Palvelut