Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perjantain 29.1. tilanne: Keusoten kunnissa 13 uutta koronatartuntaa

Keusoten kunnissa on perjantain 29.1. aikana todettu 13 uutta koronavirustartuntaa.

Tartuntoja on todettu Hyvinkäällä neljä, Järvenpäässä kuusi, Nurmijärvellä yksi, Mäntsälässä ja Pornaisissa ei yhtään, Tuusulassa kaksi. Lisäksi tietoon on tullut yksi ulkomaalaisen tartunta. Tartuntoja on nyt Keusoten alueella yhteensä 1413.

Tartunnat on saatu crossfit-salilta, ulkomailta ja perhepiiristä. Osa on jatkotartuntoja ja osaa ei voida jäljittää.

Osassa tartunnoista on epäily muuntoviruksesta. Keusoten mukaan kaikista muuntovirusta testaavista näytteistä ei ole saatu vielä vastauksia.

Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Hyvinkäällä Puolimatkan koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koulussa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 25.-27.1.

Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Yhteensä altistuneita on noin 30.

Hyvinkäällä tapausten kokonaismäärä on nyt 301, Järvenpäässä 373, Mäntsälässä 114, Nurmijärvellä 343, Pornaisissa 28 ja Tuusulassa 253.

Päivitetty 29.1. klo 19.16: tekstiin korjattu Hyvinkään tartuntamäärä, jonka Keusote korjasi aiempaan lukuun.

Päivitetty 29.1. klo 20.45: tekstiä täydennetty Hyvinkään Puolimatkan tiedoilla.

Päivitetty 29.1. klo 21.10: tekstiin lisätty tietoa muuntoviruksesta.