Keusote linjaa koronasuositusten jatkosta perjantaina – "Koronapositiivisten määrä on melko voimakkaassa nousussa"

Koronasuosituksilla pyritään torjumaan epidemian leviäminen sekä sosiaali- ja terveyshuollon ylikuormittuminen. Arkistokuva. Riitta Ketola

Keusoten alueen koronasuosituksia arvioidaan perjantaina alueen koronavirusepidemiatilanne ja pääkaupunkiseudun uudet linjaukset huomioiden.

– Koronapositiivisten määrä alueellamme on melko voimakkaassa nousussa. Todettuja koronatartuntoja on ollut alkuviikon kolmen ensimmäisen vuorokauden aikana 47, joka ennustaa tälle viikolle 100 koronatartuntaa. Ilmaantuvuuslukumme on noussut nopeasti liki 60:een sataa tuhatta asukasta kohden 14 vuorokaudessa, Keusoten tiedotteessa kerrotaan.

Alueella on levinnyt muun muassa laaja koronatartuntaryvästymä sisäliikuntaharrastuksesta, joka on aiheuttanut jatkotartuntoja ja altistumisia päiväkodissa, kouluissa ja lukuisilla työpaikoilla.

– Lisäksi osassa alueemme tartunnoista on epäily muuntoviruksesta. Kaikista muuntovirusta testaavista näytteistä ei ole saatu vielä vastauksia. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Koronasuosituksilla pyritään torjumaan epidemian ja uuden virusmuunnoksen leviäminen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhka.

Kommentoi

Palvelut