Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä keskiviikon 27.1. luvut: Keusoten alueella 22 uutta koronapotilasta – CrossFit-saleilla 23 jatkotartuntaa

Keusoten alueella on 27.1. todettu 22 uutta koronavirustartuntaa. Hyvinkäällä uusia tartuntoja on kaksi, Järvenpäässä kahdeksan, Mäntsälässä viisi, Nurmijärvellä yksi, Tuusulassa neljä ja Pornaisissa yksi.

Tartunnoista valtaosa on jatkotartuntoja kuntosalilta. Lisäksi tartuntoja on saatu oppilaitoksesta ja varuskunnasta.

Keusotessa koronatartuntamäärä on nyt 1380. Hyvinkäällä tartuntoja on nyt todettu yhteensä 293, Järvenpäässä 362, Mäntsälässä 112, Nurmijärvellä 339, Pornaisissa 27 ja Tuusulassa 247.

Karanteenissa on tällä hetkellä 549 Keusoten asukasta.

Keusoten mukaan alueen koronatilanne on heikentymässä. Ilmaantuvuusluku on 59 tapausta 100 000 kohti 14 vuorokaudessa.

– Toivomme, että asukkaamme noudattavat koronasuosituksia ja -ohjeistuksia ja ehkäisevät koronatartuntoja käyttämällä kasvomaskia ja huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta sekä turvavälistä, sanotaan Keusoten tiedotteessa.

Järvenpään ja Tuusulan CrossFit-salilla viikoilla 3 ja 4 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Positiivisia jatkotartuntoja on yhteensä 23, ja altistuneita reilu 100.

Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin ja Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin.

Keusote suosittelee, että kyseisenä aikana kuntosaleilla asioineet henkilöt varaavat ajan koronavirustestiin osoitteesta koronabotti.hus.fi., vaikka koronaoireita ei olisi.

Lisäksi terveydentilaa on hyvä seurata 14 vuorokauden ajan ja hakeutua uuteen testiin, mikäli ilmenee lieviäkin oireita.

Päivitetty 27.1.klo 19.55: Tekstiin korjattu Tuusulan luku ja tartuntojen kokonaismäärä, jotka olivat Keusoten tiedotteessa aluksi väärin.