Ajanvaraus Keusoten alueen 85 vuotta täyttäneiden koronarokotuksiin avataan maanantaina

Koronarokotukset: Rokotteiden määrä ei riitä vielä laajempaan rokotusten käynnistämiseen.

Keusoten alueella, eli esimerkiksi Järvenpäässä ja Tuusulassa, rokotusaikoja ei vielä pääsee varaamaan itse, vaan koronarokotuksia on annettu vain kutsutuille asiakkaille.

Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen kertoo, että alueella on rokotettu Keusoten, Hyvinkään sairaalan ja yksityisten toimijoiden koronahenkilöstöä sekä pelastustoimen ja sairaankuljetuksen henkilöstöä suunnitelman mukaisesti.

– Tällä viikolla saadaan rokotettua loput viime viikolla aloitetuista ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden asukkaista sekä Keusoten että yksityisten asumispalvelujen osalta.

Rokotukseen on kutsuttu tällä viikolla yli 80-vuotiaat omaishoidon asiakkaat ja heidän yli 65-vuotiaat omaishoitajansa. Tällä viikolla rokotetaan myös veteraaneja, ja yli 80-vuotiaita kotihoidon asiakkaita, jotka voivat itse tulla rokotuspisteelle. Myös heidät on kutsuttu rokotukseen.

– Ensi viikolla pääsemme aloittamaan myös 85 vuotta täyttäneiden rokotukset, mutta vain pienimuotoisesti, koska rokotteita on erittäin vähän. Ajanvaraus puhelimitse ja netissä on tarkoitus avata maanantaina 1.2. tälle ryhmälle.

Koronarokotusaikoja ei anneta terveysasemilla, vaan ajat ovat varattavissa sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai koronarokotuspuhelimesta 019 226 0665, ma–pe kello 8–16.

Koronarokotuspisteet on avattu kaikkiin Keusoten kuntiin tällä viikolla.

Niinä aikoina, kun rokotteita ei ole annettavissa, neuvontapuhelimessa on kuunneltavissa ajankohtainen rokotustiedote. Uusia rokotusaikoja avataan varattavaksi viikko kerrallaan.

Keusote ei avannut ajanvarauksella toimivaa rokotuspalvelua tällä viikolla, koska rokotteita on ollut niukasti saatavilla.

– Kun rokotteita saadaan lisää, ja päästään hyödyntämään sähköistä ajanvarausta ja puhelinpalvelua laajasti, systeemi ohjaa eri ryhmät omalla ajallaan varaukseen.

Keusote aloitti Keravan lailla koronarokotusten antamisen maanantaina 11.1. Tämän viikon tiistai-iltaan mennessä Keusoten alueella oli annettu yli 3 000 rokotetta.

Koronarokotuspisteet on avattu kaikkiin Keusoten kuntiin tällä viikolla. Järvenpäässä koronarokotukset annetaan Justissa ja Tuusulassa Hyrylän terveysasemalla.

Keusoten verkkosivuilla on koronarokotusaikataulu, josta selviää sote-kuntayhtymän rokotussuunnitelma. Suunnitelman etenemiseen vaikuttaa rokotteiden saatavuus, joka on tällä hetkellä suuri kysymysmerkki.

– Jos saadaan hyvin rokotteita voidaan joitakin ryhmiä rokottaa myös samanaikaisesti eikä välttämättä peräkkäin. Näin saataisiin nopeammin lisättyä rokotekattavuutta, mikä olisi erittäin tärkeää.

Laitinen-Parkkonen arvioi, että myös työterveyshuolloissa olisi järkevää alkaa antaa koronarokotteita, mikäli niitä saadaan tarpeeksi jakeluun.

Alustavan tiedon mukaan viikolla 6 Keusoten alueelle on tulossa Modernan ja Astra-Zenecan rokotteita.

– Rokotemäärät tarkentuvat myöhemmin, mutta rokoteaikoja voi olla jonkin verran enemmän varattavissa. Modernan rokote voi myös soveltua kotona annettavaksi kotihoidon asiakkaille, Keusoten tiedotteessa kerrotaan.

Rokotteet eivät kuitenkaan riitä vielä laajempaan rokotusten käynnistämiseen.

– Rokotteita kohdennetaan ensisijaisesti iäkkääseen väestöön, koska rokote voi säästää iäkkään sairaalahoidolta tai jopa menehtymiseltä.

Tässä keskiviikon 27.1. luvut: Keusoten alueella 22 uutta koronapotilasta – CrossFit-saleilla 23 jatkotartuntaa

Keravan joukkorokotuspiste avataan entisiin Anttilan tiloihin Kauppakaarelle – Ylilääkäri: "Tällä hetkellä elämme täysin kädestä suuhun rokotteiden kanssa"

Rokotuspisteet Keusote-kunnissa

Hyvinkään H-sairaala, Sairaalankatu 1, Hyvinkää

Järvenpään Just, Lääkärinkuja, Järvenpää

Mäntsälän terveysasema, Kivistöntie 14, Mäntsälä

Pornaisten terveysasema, Latiskantie 3, Pornainen

Hyrylän terveysasema, Hyryläntie 13, Tuusula

Nurmijärven kirkonkylän terveysasema, Sairaalantie 2, Nurmijärvi

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut