Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten ja nuorten harrastuksia avataan pääkaupunkiseudulla – Vapaavuori: "Heidän hyvinvointinsa varmistaminen on kaupungeille kohtalonkysymys"

Pääkaupunkiseudun kaupungit avaavat lasten harrastukset 1. helmikuuta alkaen, kertoi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa.

Kaupungin tarjoama lasten ja nuorten harrastustoiminta on ollut katkolla marraskuun lopulta lähtien.

– Pidän silloin tehtyä päätöstä oikeana, kommentoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Avaaminen koskee alle 20-vuotiaiden harrastuksia. Vapaavuoren mukaan harrastuksia avataan "rajatusti ja turvallisuusohjeita noudattaen".

Vastuu ohjeiden noudattamisesta on toiminnan järjestäjällä. Ohjeiden rikkominen voi johtaa tilavarauksen perumiseen, sanoi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Husin Mäkijärvi: "Tässä ikäryhmässä koronavirus etenee"

Peruskoulujen etäopetus on edelleen aivan viimeinen keino – Tällainen on hallituksen uusi kolmiportainen koronatoimintasuunnitelma

Nuorisotyö mahdollistetaan ulkona toteutettuna enintään 10 hengen ryhmissä.

– Toimintaa kohdistetaan erityisesti niille nuorille, joiden hyvinvoinnista ollaan huolissaan, sanoi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Tarvittaessa linjauksia tarkastetaan nopeastikin.

Kokoontumisrajoituksia ei pureta – tiukka linja jatkuu monella alueella helmikuun loppuun asti

Muita voimassa olleita rajoituksia jatketaan.

Lukion etäopetus jatkuu menossa olevan jakson loppuun ja ammatillisissa oppilaitoksissa helmikuun loppuun. Koronanyrkki palaa tilanteeseen ensi viikon kokouksessa.

Abiturientti Lukas Virtala aikoo palata lukion penkille, nyt kun siihen avautui mahdollisuus – etäopetuksen vaikutukset voivat näkyä tulevissa kirjoituksissa

Lukiolaisten 1800-luvulta asti jatkunut perinne katkeaa nyt koronan vuoksi – opiskelijat harmissaan: "Tuntuu epäreilulta ja surulliselta"

Pääkaupunkiseudulla asuu 250 000 alle 20-vuotiasta, Vapaavuori totesi.

– Heidän hyvinvointinsa varmistaminen on kaupungeille kohtalonkysymys.

Vapaavuori huomautti, että lyhytaikaiset rajoitukset ovat lapsille ja nuorille suhteessa pitempiä.

– Erityisen huolestuttavaa on, että lasten ja nuorten liikkuminen on vähentynyt jopa kymmeniä prosentteja tilanteessa, jossa liikkumattomuus on ollut jo ennen koronapandemiaa huolestuttavaa, Vapaavuori sanoi.

– Pääkaupunkiseudun lapsiin ja nuoriin on kohdistunut Suomen tiukimmat rajoitukset ja ne ovat olleet voimassa pitkään, totesi Ritva Viljanen.

– Masentuneisuus ja huonovointisuus ovat lisääntyneet huolestuttavasti pääkaupunkiseudun nuorten keskuudessa, Viljanen sanoi.

Rajoitukset ovat Viljasen mukaan lisänneet eriarvoisuutta. Rajoitukset ovat kurittaneet vähävaraisten perheiden lapsia enemmän kuin varakkaiden, koska suljettuna ovat olleet nimenomaan kaupungin järjestämät harrastukset.

Abit pääsevät pk-seudulla takaisin lähiopetukseen valmistautumaan yo-kokeisiin – suositellaan omaehtoista karanteenia 2 viikkoa ennen kokeita

Espoon urheiluseurat vaativat koronarajoitusten lieventämistä: Lapsille ja nuorille saatava lupa harrastaa sisätiloissa

Harrastustiloja avataan vain ennalta varatuille vuoroille, ei avoimeen käyttöön.

Otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia ei järjestetä.

Koululiikunta järjestetään edelleen ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa tiloissa.

Kilpaurheilun harjoittelu turvataan aiempien päätösten mukaisesti.

Yli 12-vuotiaiden on käytettävä kasvomaskia muuten kuin suoritusten aikana, ellei terveydellistä estettä ole.

– Harrastusryhmien koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin, Jukka Mäkelä sanoi.

Muokattu 27.1.2021 kello 16.31: Lisätty mm. tieto, että yli 12-vuotiaiden on käytettävä kasvomaskia, ja tieto harrastusryhmien koosta. Lisätty Viljasen kommentit. Kello 16.34: Lisätty Viljasen kommentti nuorisotyöstä, tarkennettu toisen asteen koulutuksen etäopetusta. Kello 16.36: Lisätty tieto siitä, miten kauan harrastukset ovat olleet katkolla. Kello 16.41: Korjattu tiedotustilaisuuden aikamuoto. Kello 17.03: Kärkeä muutettu niin, että harrastustoiminnan palauttamisesta kertoi koronanyrkki, ei vain Vapaavuori.

Pk-seudun koronarajoituksia jatketaan tammikuun loppuun – pari asia mietitään kuitenkin uusiksi ensi viikolla