Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkeakouluopiskelija, muistitko maksaa terveydenhuoltomaksun? – USU: 120 000 opiskelijaa ei ole vielä maksanut, voi mennä jopa perintään

Suuri osa korkeakouluopiskelijoista ei ole vielä maksanut uutta lakisääteistä terveydenhuoltomaksua, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen Kelalta saaman tiedon mukaan arviolta 120 000 korkeakouluopiskelijalla oli maksu maksamatta vielä tiistaiaamuna. Maksuvelvollisia on arviolta 270 000. Maksuaikaa on tammikuun loppuun.

Uusi terveydenhuoltomaksu on pakollinen kaikille yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen läsnäoleviksi ilmoittautuneille tutkinto-opiskelijoille.

Opiskelijoille ei ole lähetetty laskua terveydenhoitomaksusta, vaan heidän täytyy muistaa maksaa se oma-aloitteisesti. Summa on 35,80 euroa.

Jos maksua ei makseta eräpäivään mennessä, Kela lähettää opiskelijalle helmi–maaliskuun vaihteessa maksukehotuksen, jossa terveydenhoitomaksun summaan on lisätty viisi euroa.

Jos kehotuksesta huolimatta maksu jää maksamatta, Kela voi kuitata sen opiskelijan opintorahasta. Kaikki korkeakouluopiskelijat eivät kuitenkaan saa opintorahaa. Jos maksua ei muuten saada maksuun, se menee Kelan mukaan ulosottoon.