Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumitilanne koettelee nyt hautausmaankin aurausta

Talven lumitilanne koettelee niin hautausmaalla kävijöitä kuin hautausmaan työntekijöitäkin.

Mäntsälän hautausmaalla lumenaurauksesta ja hiekoituksesta huolehtii arkisin hautausmaan henkilökunta ja viikonloppuisin sekä arki- ja juhlapyhinä urakoitsija.

Lumen auraus ja hiekoitus tehdään pysäköintipaikoilla, pääkäytävillä sekä hautaustilaisuuksien edellyttämillä kulkureiteillä.

Auraukseen lähdetään, jos pakkaslunta on 5 cm tai räntälunta 3 cm.

Tänä talvena monena päivänä on lunta ennättänyt sataa jo runsaasti, kun auraustyöt on koko alueella saatu valmiiksi, joten aurauskierros on aloitettu uudelleen.

Osastojen sisällä olevat ahtaat käytävät avataan vain tilanteen mukaan, esimerkiksi hautauksien valmisteluja varten. Auraus tehdään vain sellaisten osastojen sisällä, joilta luovutetaan uusia hautapaikkoja ja joilla on hautaustilaisuuksia.

Seurakunta huolehtii myös siitä, että omaiset tulevat kohdelluiksi tasa-arvoisesti koko hautausmaan alueella.

Mikäli kulkureitit avattaisiin kaikille haudoille koko hautausmaan alueella niin arkkupaikoilla kuin uurna-alueillakin, lumelle ei juurikaan jäisi tilaa muualla kuin hautapaikkojen päällä. Lisäksi hautaosastoilla tehtävät lumityöt voisivat rikkoa hautojen reunakiviä ja istutuksia.

Poismenneiden läheisten muistamiseen on mahdollista käyttää kaikille yhteistä muistelupaikkaa.

Tämä alue pyritään pitämään mahdollisimman helppokulkuisena myös liikuntarajoitteisille vierailijoille.