Jakautuuko kunnan tekonurmen vuorot reilusti? – taustalla väärinkäsityksiä ja katkoksia tiedonkulussa

Valmentaja Sami Salo toivoisi, että kenttävuorot jaettaisiin reilummin. Jesse Helminen

Jesse Helminen

FC Kapina nousi viime kauden päätteeksi historiallisesti Miesten Kolmoseen. Tulevaan kauteen valmistautuminen ei ole mennyt aivan toiveiden mukaisesti. FC Kapinan edustajien mukaan tekonurmen vuorojako on epäreilu, eikä seuroja ole huomioitu tasapuolisesti.

Ongelma juontaa juurensa siihen, että kunta omistaa urheilupuisto tekonurmikentän, mutta kentän hallinnointi on käytännössä yhdellä seuralla.

Kunnan liikuntasihteeri Harri Bister kertoi sähköpostissa, että seurat sopivat keskenään vuoroista, mutta asia ei ole mennyt aivan niinkään.

– Loppusyksystä kun oli tarkoitus lähteä joukkueen kanssa treenaamaan, niin kysyin asiasta meidän kenttävastaavalta, niin selvisi, että kunnassa on otettu käyttöön elo-syyskuussa Tilamisu-järjestelmä, josta meille ei oltu kerrottu mitään, FC Kapinan päävalmentaja Sami Salo kertoo.

Selvisi myös, että otettaessa järjestelmää käyttöön, ei FC Kapinalle oltu annettu edes tunnuksia. Kävi ilmi, että kenttävuorot oli jo jaettu lokakuussa ja vuorojen jaossa ei ole ollut yhtään FC Kapinan edustajaa mukana.

– Meille jäi sitten esimerkiksi sellaisia 20:30 alkavia vuoroja ja jos miettii, että osa pelaajista tulee vähän kauempaa paikalle, niin treenien, loppupalaverin ja suihkun jälkeen ne on kotona joskus puolenyön aikaan, niin eihän se hirveästi motivoi, Salo summailee.

FC Kapinan hallitukseen kuuluva Petri Ritvanen on Saloa suorasanaisempi:

– Tämä on ihan farssi koko homma.

– Kunnassa pitäisi jo ymmärtää, että tällä kylällä on kaksi seuraa ja mekin pelaamme ensi kaudella Kolmosta, joka on jo todella vaativa ja tasokas sarja, jossa pärjääminen vaatii kunnon panostuksia.

Valmentaja Salo tuskailee samaa asiaa. Nyt ei pitäisi yhtään antaa muille joukkueille sillä tavalla siimaa, että joukkue ei pääse yhdessä harjoittelemaan.

Myös kentän hallinnointikuvio ihmetyttää Saloa:

– Ihmettelen kyllä, kun tekonurmi on kunnan omistama ja pitäisi olla kaikkien käytössä, niin miten yksi seura voi hallinnoida sitä?

– Ennen asiaa perusteltiin sillä, että korkeammalla sarjatasolla pelaava saa valita parempia vuoroja, mutta asia ei vissiin enää ole niin, Salo ihmettelee.

Mäntsälän Urheilijoiden Ville Hellman pitää kuitenkin virheellisenä väitettä, että vain toisella urheiluseuralla olisi käytössä tilanhallintajärjestelmä, jonka avulla vuorot on jaettu:

– Hallintajärjestelmä otettiin koekäyttöön loppukesästä 2020 ja tässä yhteydessä tieto asiasta lähti myös FC Kapinan edustajalle, joka oli mukana viestiketjussa.

Hellmanin mukaan syksyllä 2020 FC Kapinan edustaja oli ilmoittanut, että voimassa olevat harjoitusvuorot säilytetään eikä lisävuoroille ole tarvetta. Tämän perusteella tekonurmelle jaettiin harjoitusvuorot.

Loppuvuodesta FC Kapina halusi kuitenkin lisätä Hellmanin mukaan edustusjoukkueelle vuoroja tekonurmelle ja 1.1.2021 alkaen FC Kapinan edustusjoukkueella on ollut käytössä kolme viikkovuoroa, joista kaksi alkaa 19.00 ja yksi 20.30.

Hellman myös huomauttaa, että tilanhallintajärjestelmä ei ole paikka, jossa vuorot jaetaan, vaan se on paikka, jossa nähdään harjoittelevat ryhmät ja vapaat vuorot.

Mäntsälän Urheilijat halusi oikaista muitakin jutussa mainittuja asioita tässä kirjoituksessa.

FC Kapinan joukkueelle kuuluu silti olosuhteista huolimatta hyvää. Pelaajat ovat aloittaneet yksilölliset juoksu- ja fysiikkatreenit ja Järvenpään hallissa päästään pian aloittamaan pallolliset treenit pienryhmissä.

Salo myös kertoo, että joukkueen runko on pysynyt toistaiseksi hyvin kasassa ja joukkueeseen on saatu hankittua muutama lisävahvistus.

Lisäksi paikalliset yrittäjät ovat lähteneet mukaan tukemaan joukkuetta pienin panostuksin.

Päivitys 21.01. kello 17.10: lisätty linkki Mäntsälän Urheilijoiden oikaisuun.

Kommentoi

Palvelut