Päällikkö haluaa kehittää

MYK: Jyrki Teeriahon seuraaja Irina Patrikainen pääsee tuomaan29ideoita hyvin katettuun pöytään. Hänellä on kehittäjän sielu.

Liikkumista harrastavat yrityspalvelupäällikkö Irina Patrikainen ja markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho Mäntsälänjoen tuntuman hienoissa talvimaisemissa. Pasi Huuhtanen

Pasi Huuhtanen

Yrityspalvelupäällikkö, asiakaspalvelun ammattilainen, budoharrastaja, äiti, yrittäjän puoliso, luonto-osaaja...

Irina Patrikaiseen osuu monta määritelmää. Saarella asuva Patrikainen aloitti viime viikolla Mäntsälän Yrityskehityksen yrityspalvelupäällikkönä.

Hän seuraa työssä markkinointipäällikkö Jyrki Teeriahoa, joka jää 22 palvelusvuoden jälkeen eläkkeelle tammikuun lopussa.

Myös titteli uudistui. Uusi nimike kuvastaa paremmin monipuolista työkenttää kuin markkinointipäällikkö.

Työ alkoi niin kuin uudessa työpaikassa usein.

– Pää oli pyörällä ja mietin että hups heijaa, mihin tuli hypättyä. Mutta jo tiistaina alkoivat asiat jäsentyä.

Aloitus on ollut hyvä.

– Paljon on opittavaa ja myös vanhasta muistettavaa. Hyvillä fiiliksillä aloitan. Minut on otettu hyvin vastaan ja on ollut tervetullut tunne.

Vanhasta muistettavalla Patrikainen tarkoittaa sitä, että hän on ollut aiemmin Mäntsälän Yrityskehityksessä kahdeksan kuukauden ajan kahdessa eri jaksossa. Aivan tuntemattomaan hän ei siis hyppää.

Patrikainen oli mukana vetämässä Mäntsälän ekosysteemi-projektia vuonna 2018 ja monipuolisesti yrittäjyyteen paneutunutta projektia vuodenvaihteessa 2017-2018.

Työhön perehdyttämisessä Mykin ja Mäntsälän tuntemuksesta on ollut suuri hyöty, perehdyttäjänä toimiva Teeriaho kehuu.

– Ei tarvitse kertoa kaikkea aasta ööhön, kun Irina on ollut meillä ennenkin.

Ensimmäisinä päivinä Patrikainen on opiskellut Mäntsälän tonttilaskurin ominaisuuksia, käynyt läpi yritys- ynnä muuta suhdeverkostoa sekä Mykin kotisivuja. Mäntsälän tonttitarjonta on niin ikään ollut ensimmäisten päivien tärkeimpiä aiheita.

Intohimoinen ruoanlaittaja kehuu astuvansa hyvin katettuun pöytään.

– Tässä on loistavat lähtökohdat uudella ihmisellä. Maine on hyvä ja täällä on tehty hyvää työtä yritystoiminnan ja sijoittumisen eteen. On todella hienoa, että Mäntsälän kuntaan on haussa myös markkinointivastaava. Näen asukasmarkkinoinnin ja sijoittumispalveluiden yhteistyön tärkeänä ja toisiaan hyödyttävinä.

Patrikainen kertoo olevansa kehittäjä.

– En osaa kovin tarkasti sanoa mitä tai miten haluan kehittää. Se on niin syvällä mussa, että jos näen jotain, minkä voisi parantaa, niin se pistää automaattisesti rattaat pyörimään. Se on dna:ssa.

Ensimmäisinä päivinä Mykissä hän on ajatellut, että haluaa kehittää ainakin Mykin vapaamuotoisia, yrittäjille suunnattuja koulutuksia, jotka kulkevat nimellä yrittäjien aamukahvit. Niissä paikallisia yrityksiä kutsutaan yhteen jonkin teeman ympärille.

– Näen, että Myk on keskellä yritysten verkostoa ja sitoo sitä yhteen sekä jakaa tietoa. Että yrittäjän ei tarvitse hakea kaikkea tietoa itse. Tätä aamukahviperinnettä voisi vielä jalostaa.

Koronan takia kokouksia jouduttaneen järjestämään alkuun virtuaalisesti. Mutta ihan oikeita aamukahvejakin varmasti tulee, kunhan korona helpottaa.

– Sitä ennen kannattaa yhteyttä ottaa ja kertoa ideoitaan, vaikka Facebookin tai LinkedInin kautta, Patrikainen kehottaa.

Patrikainen tosiaan odottaa epidemian hellittämistä.

– En halua jäädä mihinkään kopperoon nyhvettämään, vaan haluan kohdata ihmisiä. Uskon, että tässä pääsen sitä tekemään. Lisäksi tykkään nähdä käden jäljen. Tosi rakas harrastukseni on keittiössä touhuaminen, ruuanlaitto ja leivonta. Tässä työssä pääsee varmasti näkemään myös konkreettista kädenjälkeä.

Patrikainen on asunut Mäntsälässä vuodesta 2007. Hänen miehensä, infra-alan yrittäjä, on viettänyt suurimman osan elämästään Mäntsälässä.

– Itse olen kiertänyt Mäntsälää kuin kissa kuumaa puuroa. Olen asunut sekä Helsingissä, Porvoossa että Lahdessa. Sitten päädyin tänne maailman napaan, hän nauraa.

Irina Patrikainen

Yrittäjänä ja julkisella puolella

Palveluliiketoiminnan tradenomi.

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto Keudasta.

Toiminut myös ravintolatyöntekijänä ja -yrittäjänä.

Edellinen työpaikka Vantaan kaupungilla palvelukehityksen ja markkinoinnin alalla.

Perheeseen kuuluvat mies ja kaksi lasta.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut