Etevan aiemmasta johtokaksikosta esitutkintapyyntö, mukana mäntsäläläinen kunnanvaltuutettu

Syrjään siirretty Annika Warras-Stjernvall näkee ilmoituksen poliittisena ajojahtina.

Kuntayhtymä Eteva on tehnyt aiemmista johtohenkilöistään esitutkintapyynnön. Sisäisessä tarkastuksessa on nostettu esille työsuhdeautoa koskevan kaupan asianmukaisuus.

Autokaupassa Etevan silloinen toimitusjohtaja Katrina Harjuhahto-Madetoja (kok.) lunasti Etevan hallituksen puheenjohtajan, nyt syrjään siirretyn mäntsäläläisen Annika Warras-Stjernvallin päätöksellä työsuhdeautonsa omaksi ollessaan lähdössä toimitusjohtajan tehtävästä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti

Toimitusjohtaja osti Volvo S60 -työsuhdeautonsa itselleen 14000 eurolla.

– Auton arvoksi oli Volvon jälleenmyyjällä arvioitettu neljä kuukautta aikaisemmin 16000 euroa, Warras-Stjernvall kertoo.

Autoon oli tullut lisäkilometrejä ennen myyntiä, koska toimitusjohtajan työsuhdetta jatkettiin.

Tämä asettaa vaali-ehdokkuuteni harkintaan.

Annika Warras-Stjernvall

Iltalehden tietojen mukaan autoon oli kuitenkin teetetty yli 6000 euron remontit ennen kaupantekoa. Iltalehden tieto on Annika Warras-Stjernvallin mukaan virheellinen.

– Autoon tehdyt remontit olivat vahinkokorjauksia ja auton vakuutus korvasi ne, hän kertoo.

Warras-Stjernvall pitää häneen kohdistunutta esitutkintapyyntöä poliittisena ajojahtina ja kertoo kiistävänsä sen täysin. Hän ei halua tarkemmin avata, ketkä olisivat ajojahdin takana. Hän näkee asian takana olevan kuitenkin Etevan tarkastuslautakunnan.

Rikosilmoitus on saanut hänet miettimään osallistumistaan Mäntsälän paikallispolitiikkaan. Warras-Stjernvall on kokoomuksen Mäntsälän kunnanvaltuutettu.

– Kun tällainen sattuu vaalivuonna, joudun miettimään lähdenkö ehdolle kuntavaaleissa. Mielelläni olisin kyllä ajamassa paikallisia asioita edelleen, hän sanoo.

Etevan yhtymäkokous pidätti Warras-Stjernvallin puheenjohtajan tehtävistä äänestyspäätöksellä 17. joulukuuta 2020. Asian käsittely julistettiin salaiseksi.

Hyllyttämispäätöksen kannalla oli pääasiassa Etevan isoimpia kuntia. Esityksen asiasta teki Vantaa ja sitä kannattivat Espoo ja Lohja.

Tuusula esitti, että Warras-Stjernvall nauttii luottamusta eikä häntä pidätetä toimesta. Tuusulan esitystä kannattivat Kauniainen, Orimattila, Kärkölä, Riihimäki ja Loppi.

Kuntayhtymän äänestyksessä äänimäärät määräytyvät kuntien väkiluvun ja palvelujen käytön mukaan. Yhtymäkokous hyväksyi Vantaan esityksen äänin 40923-31173.

Tyhjiä ääniä annettiin 6468 kappaletta. Muun muassa Mäntsälän sosiaalidemokraattinen edustaja Reijo Liinamaa äänesti tyhjää.

Autokaupan jäljiltä on Iltalehden tietojen mukaan paljastunut muitakin epäselvyyksiä. Ne koskisivat Etevan eri johtohenkilöille maksettuja korvauksia. Harjuhahto-Madetoja kertoo, että kaikki maksut on selvitetty ja todettu asianmukaisiksi.

– Käsitykseni mukaan minun osaltani kysymys on ainoastaan liian edullisesta autokaupasta. Autokaupasta on pyydetty hinta-arvio tilintarkastajan ohjeen mukaisesti. Olen katsonut hallituksen puheenjohtajana voivani hyväksyä sen. Etevan hallitus on alun perin hyväksynyt toimintani, Annika Warras-Stjernvall huomauttaa.

Yksi kysymys autokaupassa on se, oliko sopivaa, että Annika Warras-Stjernvall hallituksen puheenjohtajana päätti asiasta viemättä sitä Etevan hallituksen käsittelyyn.

– Toimin hallintosäännön mukaisesti. Jälkikäteen ajateltuna olisi varmasti ollut viisasta viedä asia hallitukseen asti. Mutta menettelytapavirhettä tässä ei ole, hän sanoo.

– En myöskään ole saanut autokaupasta minkäänlaista taloudellista tai muutakaan hyötyä, Warras-Stjernvall huomauttaa.

Eteva

Vammaispalveluiden tärkeä tuottaja

45 kunnan muodostama vammaispalvelujen tuottaja

Yhtymä tuottaa erityispalveluja sekä omistajakuntiensa asukkaille että valtakunnallisesti

Palveluita käyttävät

kehitysvammaiset,

aikuisiällä vammautuneet,

mielenterveyskuntoutujat

muut erityistä tukea tarvitsevat henkilöt

Etevan pääkonttori on Mäntsälässä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut