Näin lumimyräkkä työllisti Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta liikenteessä: Vantaalla 28, Hyvinkäällä 6, Järvenpäässä 6, Nurmijärvellä 4, Mäntsälässä 4, Pornaisissa 1 ja Tuusulassa 3 tehtävää

Rekkaa väistänyt Reissu Ruotin linja-auto ajautui ojaan Järvenpäässä Vähänummentiellä ennen kello seitsemää tiistai-iltana. Riku Kylä

Jouko Tuomas-Kettunen

Maanantaina alkanut runsas lumisade on aiheuttanut keskiviikkoaamuun mennessä viitisenkymmentä tieliikennetehtävää Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle.

Pelastuslaitoksella on ollut keskiviikkoaamuun kello 7.30 mennessä yhteensä 52 tehtävää.

Niistä 47 on ollut tieliikennetehtäviä.

Vantaalla tehtäviä on ollut 28, Hyvinkäällä 6, Järvenpäässä 6, Nurmijärvellä 4, Mäntsälässä 4, Pornaisissa 1 ja Tuusulassa 3.

Keravan alueella ei ole tähän mennessä ollut tehtäviä.

Pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan, että kolareiden ja ulosajojen lisäksi erityisesti raskas liikenne on ollut vaikeuksissa keliolosuhteiden takia.

Kolme linja-autoa ajoi ojaan Vantaan Hanabölen rantatiellä ja yksi Pornaisissa.

Myös nyt keskiviikkoaamuna Hanabölentiellä on linja-auto ja henkilöautoja ojassa.

Lisäksi pääväylillä on ollut muutamia rekkojen, yhdistelmäajoneuvojen ja rahtiliikenteen ulosajoja, joista merkittävin tapahtui Kehä III:lla , jossa kolmen kuorma-auton suistuminen ojaan ruuhkautti yöllä liikenteen.

– Henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty, sillä autoilijat ovat selkeästi laskeneet ajonopeuksia sekä noudattaneet varovaisuutta, pelastuslaitos kertoo.

Runsas lumentulo voi aiheuttaa haittaa myös kevyille rakennuksille.

Pelastuslaitos kutsuttiin apuun, kun Järvenpään Vanerikujalla kuplahallin katto oli lumesta notkollaan.

Pelastuslaitos muistuttaa, että pelastustiet tulee pitää ajokelpoisina, jotta apu pääsee tarvittaessa perille.

Erityisesti ambulansseille keli on haasteellinen ja kolme ambulanssia on ollut ongelmissa kinosten takia tänä aikana.

Pelastuslaitos kehottaa kansalaisia mahdollisuuksien mukaan välttämään liikennöintiä.

– Tiealueiden kunnossapito on paikoin pahasti ruuhkautunut ja osa tiestöstä ei ole ajettavassa kunnossa. Liikenteessä pitää varata riittävästi ajoaikaa ja muistaa turvavälit.

Poikkeuksellinen säätilanne tulee edelleen aiheuttamaan liikenteen ruuhkautumista ja myös ajoneuvojen ulosajoja. Lumisateen on ennustettu jatkuvan tänään iltapäivään saakka.

Kommentoi

Palvelut