Kiertokapula aloittaa muovipakkausten keräyksen Keski-Uudellamaalla – astiat saapuvat jo ensi viikolla

Kiertokapula Oy käynnistää kiinteistökohtainen muovikeräyksen. arkisto/Sauvo Jylhä

Kiertokapula aloittaa muovipakkausten keräyksen eteläiseen alueellaan, eli Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Mäntsälässä ja Hyvinkäällä 1.3.2021. Kiertokapulan keräys ei koske Nurmijärveä.

Huhtikuussa 2020 voimaan tulleiden jätehuoltomääräysten myötä muovipakkausjätteen erilliskeräys tuli pakolliseksi vähintään viiden asuinhuoneiston kiinteistöissä. Mikäli kiinteistöllä on jo muovipakkausten keräys käynnissä muun toimijan kautta, se päättyy ilman erillistä irtisanomista Kiertokapulan keräyksen alkaessa.

Muovipakkausten jäteastiatyhjennyksen hintaan kuuluu astiavuokra. Kiertokapula aloittaa keltakantisten keräysastioiden toimittamisen kiinteistöille jo viikolla kolme, jotta kaikki varmasti ehtivät saada astiansa. Kiertokapulan toimittamat jäteastiat on tarroitettu myös muovipakkausten lajitteluohjeella.

Asukkaiden on tärkeää huomioida se, että vaikka astia saapuukin pihamaalle jo tammikuulla, sitä ei saa alkaa vielä täyttämään. Tämän vuoksi astiassa on huomiotarra, joka muistuttaa käyttöönottopäivästä. Tarran voi poistaa kannesta silloin kun keräys alkaa. Jos astiaa täytetään ennen keräyksen alkamista, se joudutaan tyhjentämään sekajätteenä.

Lajitteluun liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä Kiertokapulan neuvonnan puoleen, 075 753 0011 tai neuvonta@kiertokapula.fi.

Kommentoi

Palvelut