Virusmuunnosta ei löytynyt Husin positiivisista koronanäytteistä

Suomessa on tähän mennessä todettu yhteensä 17 muuntunutta koronavirustartuntaa, jotka liittyvät pääosin matkustamiseen Britanniassa. Ilona Noponen

Helsingin yliopisto on selvittänyt yhteistyössä Huslabin kanssa virusmuunnosten esiintyvyyttä väestössä sekvensoimalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kerättyjä koronapositiivisia näytteitä.

Tutkimuksessa käytiin läpi yhteensä 611 koronapositiivista näytettä, jotka on kerätty elokuun ja joulukuun 2020 välillä. Tutkituista näytteistä ei löytynyt Britannian tai Etelä-Afrikan virusmuunnosta. Otosta täydennetään vielä analysoimalla lisää loppuvuoden näytteitä, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. THL ja Helsingin yliopisto jatkavat koronapositiivisten näytteiden sekvensointia tutkimalla lisää näytteitä.

Suomessa on tähän mennessä todettu yhteensä 17 muuntunutta koronavirustartuntaa, jotka liittyvät pääosin matkustamiseen Britanniassa. Leviämistä estetään matkustusrajoituksilla ja ohjaamalla matkustajia testeihin ja karanteeniin.

Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Muunnoksen leviämisen estämiseksi viranomaiset ohjaavat Suomeen Britanniasta tai Etelä-Afrikasta saapuvia rajanylityspaikoilla tehostetusti koronavirustestiin ja karanteeniin. THL suosittelee, että jokainen Britanniassa tai Etelä-Afrikassa 7. joulukuuta tai sen jälkeen oleskellut hakeutuu koronatestiin heti saapumisen jälkeen, vaikka olisi oireeton tai jo käynyt testissä. Myös muualta ulkomailta saavuttaessa koronatestausta suositellaan.

THL:n lausunnon perusteella Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myös päättänyt jatkaa Britanniasta Suomeen saapuvan matkustajalentoliikenteen keskeytystä 11. tammikuuta 2021 asti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut