Avi-päätös: Tiukat 10 hengen kokoontumisrajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun – Keusote sallii ulkojäät ja ulkotekonurmet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) tiedotti tiistaina jatkavansa tiukkoja 10 hengen kokoontumisrajoituksia Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen sekä Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla tammikuun loppuun asti

Kaikkia kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista.

Avin päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Avin toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan.

Myöskään viranomaisten kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu rajoitusten piiriin.

Nämäkin suositellaan järjestettävän etäkokouksina.

Keusote päivitti suosituksia tiistaina. Rajoitukset säilyvät ennallaan tammikuun loppuun muilta osin paitsi siten, että Keusote suosittelee siirtymään etäopetuksesta osittaiseen etäopetukseen lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa 7.1.alkaen. 

Ulkojääkentät ja ulkotekonurmet suositellaan avattavaksi 7.1. alkaen, mutta niiden pukeutumistilat pysyvät edelleen suljettuina.

Aikuisten perusopetus jatkuu normaalina lähiopetuksena toistaiseksi.

Vapaa sivistystyö ja taiteen perusopetus jatkuvat etäopetuksena.

Keusote tarkastelee koronasuosituksia ja -rajoituksia uudelleen 14.1.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut