Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusotelle kehitysrahaa yksilöllisiä tarpeita vastaavien palveluiden kehittämiseen

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on mukana useassa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) hankkeessa seuraavan kahden vuoden aikana.

Keusote sai hankkeisiin valtionavustuksia.

Tulevaisuuden sotekeskus ja rakenneuudistus -hankkeita toteutetaan yhtenä hankekokonaisuutena, osana normaalia kehitystyötä olemassa olevin resurssein.

Keusote kertoo tiedotteessaan, että hankkeen tuloksena Keusoten ja tulevan itsehallintoalueen asukkaat pääsevät oikea-aikaisesti yksilöllisiä tarpeitaan vastaaviin palveluihin.

Vaikutukset näkyvät asukkaiden parempana hyvinvointina ja asiakastyytyväisyytenä sekä palvelujen järjestäjän kustannuskasvun hidastumisena.

– Näiden hankkeiden avulla olemme päässeet vauhdittamaan jo käynnissä ollutta työtämme palvelujen saatavuuden, laadun ja vaikuttavuuden parantamiseksi, toteaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen tiedotteessa.

STM:n vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen budjetoinnin kokeiluhankkeen tavoitteena on vahvistaa vammaisen henkilön itsemääräämisoikeutta, osallisuutta ja valinnanmahdollisuuksia siten, että apua ja tukea on saatavissa joustavasti elämän eri tilanteisiin ja tarpeisiin kullekin henkilölle parhaiten sopivalla toteutustavalla.

Keski-Uudenmaan työkykyhankkeessa puolestaan pyritään edistämään keskiuusmaalaisten osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien työ- ja toimintakykyä ja työllistymisen edellytyksiä, Keusote kertoo.

Keusote toteuttaa hankkeen tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja alueellisen yhteistyöverkoston kanssa.