Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnan kesätyöpaikat ja -setelit jo haussa – töitä luvassa ainakin 20:lle nuorelle

Mäntsälän kunta palkkaa 20–30 nuorta kahden tai neljän viikon pituisiin työsuhteisiin kesä- ja heinäkuussa 2021 kunnan eri toimipisteisiin.

Kesätyötä voivat hakea vuosina 2001–2005 syntyneet nuoret. Kunnan kesätöihin voi hakea, jos ei ole aikaisemmin ollut kunnan tarjoamissa kesätöissä. Korona-tilanne voi vaikuttaa kesätöiden toteutumiseen.

Kesätöihin voi hakea kunnan kotisivuilla olevan Avoimet työpaikat -linkin kautta sähköisellä lomakkeella. Haku aukesi 4.1. ja päättyy 31.1.

Tavoitteena on tarjota kesätyöpaikka useammalle nuorelle kuin aikaisempina vuosina, joten työsuhteen kestona voi olla neljän viikon sijaan kaksi viikkoa riippuen toimialasta ja tehtävästä.

Tavoitteena on myös tarjota työhaastatteluun pääsy mahdollisimman monelle nuorelle, joten kunnan työllisyys- ja nuorisopalvelut kutsuvat hakijoista enintään 250 hakijaa ryhmähaastatteluihin, jotka järjestetään helmikuussa.

Jos hakijoita on enemmän, arvotaan haastatteluihin kutsutut. Haastattelut järjestetään mahdollisuuksien mukaan lähihaastatteluina kunnantalolla, mutta myös teams-haastatteluihin on varauduttu.

Ryhmähaastatteluiden jälkeen hakemuksen, CV:n ja haastattelun perusteella sopivimmat hakijat ohjautuvat esimiesten haastatteluun tai valintaan. Valintapäätökset tehdään hyvissä ajoin, viimeistään huhtikuun alussa.

Työpaikkoja on tarjolla muun muassa seuraavissa kunnan toimipisteissä: varhaiskasvatus-, kuntatekniikka-, siivous-, kirjasto-, toimitila-, kuntakehitys- ja konsernipalvelut. Hakulomakkeelta löytyvät tarkemmat tehtävänkuvaukset ja lomakkeeseen hakija liittää myös CV:n.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallinnoiman hoivapuolen kesätöitä ei voi hakea kunnan kesätyönhaun kautta.

Lisäksi ensi kesänä on tarjolla 50 kappaletta 300 euron arvoisia kesätyöseteleitä.

Mäntsälän kunta tukee nuorten kesätyöllistymistä maksamalla työnantajalle 300 euroa tukea työllistäessään 15–20-vuotiaan nuoren. Kesätyöseteli on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille ja säätiöille (tukea ei myönnetä yksityisille kotitalouksille, kunnille tai valtiolle).

Setelin voi käyttää ajalla 1.5.–31.9.2021.

Setelit ovat haettavissa palvelupiste Vinkin aukioloaikoina 1.3. alkaen. Kesätyön tulee olla vähintään 10 päivää kestävä ja työaika vähintään 6 h/päivä. Työpäivät voivat sijoittua pidemmällekin ajalle kuin kahden viikon ajalle.

Palkan tulee olla vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.