Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotikirkon klassisia lauluja ja virsiä levylle

Baritoni Kalle Virta ja urkuri Johanna Linna levyttivät vuoden juhlapyhien klassikkoja Mäntsälän kirkossa.

”Kotikirkkosi vuosi – lauluja ja virsiä kirkon juhlapyhiin” -levyllä soi monia rakkaita klassisia lauluja ja virsiä vuoden varrelta.

– Kirkon suurten juhlapyhien musiikissa on itse asiassa valtavan paljon tunnemuistoja ja rakkaita perinteitä. Kukapa ei sielussaan jollain tavalla liittyisi ensimmäisen adventin Hoosiannaan ja sen upeaan perinteiseen alkusoittoon tai Maa on niin kaunis -jouluvirteen, toteaa Virta.

Kotikirkkosi vuosi -levyn kansikuvassa on upea kuvateos Mäntsälän kirkosta. Sen on kuvannut mäntsäläläinen valokuvaaja Pauliina Anttila.

Mäntsälän seurakunta on aiemminkin levyttänyt tunnettua musiikkia.

– Tämä Kotikirkkosi vuosi -levy on ikään kuin laulullinen jatko vuonna 2013 julkaistulle ”Kotikirkon urkuklassiset” -levylle, jolle kokosin tunnetuimpia urkuteoksia soitettuna Mäntsälän kirkon uruilla. Levyistä tuli hieno sarja!, toteaa Linna.

– Musiikki ja ne tunnemuistot, jotka musiikki herättää, voivat olla mahtava voimavara juuri nyt, kun musiikin kuuntelu on tilaisuuksissa tauolla. Tämä levy tuo kotikirkon lähelle, iloitsevat Linna ja Virta.

Levyä voi ostaa kirkkoherranvirastosta (Urheilutie 1) tai ottamalla yhteyttä Johanna Linnaan johanna.linna@evl.fi. Levyn hinta on 20 euroa. Uuden levyn ostaja saa Kotikirkon urkuklassiset -levyn 5 euron hintaan.