Siskot ja Simot keräsi 732 joulukorttia ikääntyneille

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12. yhtä aikaa 117 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Mäntsälässä, Pornaisissa ja Pukkilassa kerättiin yhteensä 732 joulukorttia. Ne on jaettu Mäntsälässä hoivakoteihin Kotokartanoon, Attendon Onniin, Kivistöntien palvelutaloon ja Mainiokotiin sekä kotipalveluluun jaettavaksi ikääntyville asiakkaille.

Pornaisissa jaettiin kortit Aurinkomäkeen, Pellavakotiin ja Attendon Onnentäyttymykseen sekä kotipalvelun asiakkaille. Pukkilassa on kortit jaettu Onninkoteihin ja kotipalvelun asiakkaille.

”Voi kun hyvä idea!” -kommentteja on kuultu opistotalolla, kun kurssille tulijat ovat päässeet toteuttamaan ideoitaan valmiiksi kasattujen askartelutarvikkeiden äärellä. Lisäksi on kiitelty, että iltakävelyllä on voinut pudottaa valmiit kortit postilaatikosta opistolle.

Ensi kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi kaikkiaan yli 100 000 joulukorttia ikääntyneille. Kortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastusporukoissa ja kodeissa. Kampanjan tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen sanoo.

Kampanjan tarkoituksena oli jakaa jouluiloa ikäihmisille – etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 117 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lue lisää kampanjasta: siskotjasimot.fi/joulupostia

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut