Testausasema vireillä – testin voi saada myös kotiin

Koronavilkku välähtää, oirehdit tai saat muuta kautta tiedon altistumisesta koronavirukselle. Mihin testiin Mäntsälässä?

Ensisijaisesti koronatestaukseen tulisi saapua niin, että kahden metrin turvavälit säilyisivät.

Suositeltavat liikkumismuodot ovat oma auto, pyöräily tai kävely. Mäntsälässä kaksi viimeisintä vaihtoehtoa ovat vuodenajan ja etäisyyden huomioon ottaen huonot vaihtoehdot, sillä lähimmät testauspaikat sijaitsevat Järvenpäässä ja Hyvinkäällä.

Jos henkilöllä ei ole mahdollisuutta käyttää omaa autoa, niin yksi suositeltava vaihtoehto on käyttää Kelan korvaamaa taksia

Kela-taksi korvataan yhdensuuntaisena matkana, eli maksat matkasta yhden omavastuun, joka on 25 euroa. Taksi odottaa sinua näytteenoton ajan.

Summat voivat olla pienituloisen joulunajan budjetissa suuriakin menoeriä. Mäntsälän aikuissosiaalityön esimies Larissa Franz-Koivisto ei ole kuitenkaan kuullut työntekijöiltä sellaista viestiä, että asia olisi vakava ongelma:

– Joitain yksittäisiä tapauksia on ollut, mutta aika hyvin on Mäntsälässä toiminut sellainen yhteisöllisyys, että kavereilta on saanut autoa lainaan jos on tarvinnut ja sellaista.

Koronatestaus on myös mahdollista saada kotiin. Mäntsälän keskustassa asuvalle Heidi Hirvoselle on käyty tekemässä testi kolmesti kotona. Asia hoitui koronapuhelimen kautta, kun osasi kertoa hyvin perustellen, miksi ei pääse testiin paikalle.

Tällöin Kela-taksiakaan ei tarjottu ensisijaisena vaihtoehtona.

Mäntsälään on vireillä oma testausasema. Kunnanjohtaja Esko Kairesalo on ollut asiasta yhteydessä Keski-Uudenmaan soten -kuntayhtymän johtajaan Pirjo Laitinen-Parkkoseen.

Laitinen-Parkkonen taas kertoo, että näytteenoton hoitaa nykyisellään HUS Lab:

– Olen ollut sinne yhteydessä, ja ovat luvanneet selvitellä olisiko mahdollista järjestää sinne (Mäntsälään), mutta vielä ei ole asia selvinnyt.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut