Taitoluisteluvuosi päättyi menestykseen – harjoitteluun tulossa muutoksia

Siiri Tammisto ja Elli Räisänen.

Taitoluistelijoiden loppuvuosi on kovin erilainen kuin useana viime vuonna.

Koronapandemian vuoksi perinteinen joulunäytös jää luistelematta ja kilpailukausi sekä jääharjoitukset ovat tauolla marraskuun lopusta alkaen.

Onneksi oheisharjoitukset onnistuvat etänä, joten luistelijat voivat kokoontua yhteisiin harjoituksiin virtuaalisesti.

Ennen kilpailutaukoa ehdittiin vielä kilpailla muutamassa tärkeässä kilpailussa. Kisakalliossa kilpailtiin kutsukilpailujen lisäksi noviisien kauden loppukilpailupaikoista.

Kansainvälisellä ISU-arviointikriteereillä arvosteltavissa sarjoissa loppukilpailuihin pääsevät kauden aikana korkeimmat pisteet saaneet luistelijat.

Kisakalliossa vanhempien noviisien sarjan voittoon luisteli hienosti lähes puhtaalla ohjelmalla Siiri Tammisto.

– Loukkaantumisten ja muiden vaikeuksien jälkeen tuntuu mahtavalta saada onnistuminen. Vaikka parannettavaa silti jäi, olen todella ylpeä itsestäni ja siitä että sain noustua omalle tasolleni kilpailussa, hän kommentoi hienoa suoritustaan.

Elli Räisänen oli samassa sarjassa 8. ja sai kilpailun korkeimmat komponenttipisteet. ISU-arvioinnissa luistelijoiden suoritus arvioidaan kahden kokonaisuuden: elementtien ja komponenttien osalta.

Elementtiarvioinnissa keskitytään yksittäisten elementtien (esim. hypyt ja piruetit) vaikeuden ja laadun arviointiin ja komponenttipisteet taas arvioivat kokonaisuutta mm. luistelutaidon, esittämisen ja koreografian osalta.

Kisakalliossa luisteltiin myös junioreiden lyhytohjelmakilpailu, jossa Ella Komppa sijoittui sijalle 8 ja Ella Kuivala oli 14.

Lohjan jäähallissa kilpailtiin tähtiarvioitujen sarjojen kutsukilpailut marraskuun lopulla.

Kilpailuissa kaikki Mäntsälän luistelijat onnistuivat mainiosti, monessa sarjassa tuloksena oli kuitenkin harmittavasti neljäs sija, todella lähellä oli taas muhkea palkintosaalis.

Aluesilmuissa Lili de Maesschalck aloitti Mäntsälän luistelijoiden suoritukset ja hyvän ohjelman jälkeen tuloksena oli 4. sija.

Aluedebytantit-sarjassa Veera Vire jäi hiuksenhienosti neljännelle sijalle tasapistein kolmanneksi sijoittuneen luistelijan kanssa. Sade Rauta oli samassa sarjassa 6.

Jenna Stenberg sijoittui samoin neljänneksi aluejuniorit-sarjassa.

Aluenoviiseissa Fanni Ketola onnistui loistavasti ja luisteli ohjelmansa hienosti läpi. Tuloksena sijoitus kisan kakkoseksi.

Taitajat ei axel 2009 ja nuoremmat-sarjassa Elina Huiskosen sijoitus oli neljäs, Karita Kujanpää sijoittui kymmenenneksi ja Emily Pund oli 13.

Vanhempien taitajien sarjassa tuotiinkin sitten kaksoisvoitto Mäntsälään. Netta Souranto jatkaa vahvaa suorittamistaan ja jälleen kerran voitti sarjan.

Noora Kinnusen nousujohtoinen kausi etenee mainiosti ja hienolla suorituksellaan hän täydensi menestystä sijoittumalla toiseksi.

Taitajat axel-sarjassa päivän päätti Petra Hirvonen, sijoitus 4.

Joululoman aikaan harjoituksia jatketaan valmentajan johdolla etänä sekä omatoimisesti ja toivotaan, että pian taas pääsemme näkemään Mäntsälän luistelijoita jäällä jatkamassa tähän saakka menestyksellisesti alkanutta kilpailukautta.

Kommentoi

Palvelut