Alueella on todettu yli 1 100 koronavirustartuntaa – Kurkelan koululla altistuminen, lisäksi Haarajoen Päihdesairaalassa testataan henkilökuntaa ja kuntoutujia varotoimena

Keravan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että maskiohjeita on käännetty eri kielille, jotta viesti maskinkäytön tärkeydestä tavoittaisi mahdollisimman monet. Anton Soinne

Anne Koski

Perjantain aikana Keski-Uudenmaan alueella todettiin 12 uutta koronavirustartuntaa. Keusoten tiedotteen mukaan tartunnoista yksi oli Hyvinkäällä, yksi Järvenpäässä, kolme Mäntsälässä, kaksi Nurmijärvellä, kolme Pornaisissa ja kaksi Tuusulassa.

Tartunnanlähteet ovat tartuntoja perhepiirissä, juhlista ja osaa ei voida jäljittää.

Kokonaistartuntojen määrä on 931. Tähän mennessä tartuntoja on todettu 211 Hyvinkäällä, 247 Järvenpäässä, 73 Mäntsälässä, 219 Nurmijärvellä, 23 Pornaisissa ja 158 Tuusulassa.

Lisäksi Haarajoen Päihdesairaalassa on todettu kaksi koronapositiivista henkilöä, joista toinen jatkotartunta. Varotoimiksi henkilökuntaa ja kuntoutujia testataan.

Keravalla oli perjantaihin mennessä todettu 193 koronavirustartuntaa. Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 30.

Kurkelan koululla on ollut altistuminen koronavirukselle. Altistuneet, 22 lasta ja 3 aikuista, on kaikki tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Kaikkiin tartunnanjäljityksen perusteella koronalle altistuneisiin on oltu yhteydessä, ja altistuneita kehotettu hakeutumaan testeihin heti, jos oireita ilmenee.

Keravan tiedotteessa kouluja muistutetaankin pysyvän istumajärjestyksen tärkeydestä. Näin tiedetään tartunnanjäljityksen varalta, missä kukin oppilas on istunut.

Lisäksi Keravan tiedotteessa kerrotaan, että maskiohjeita on käännetty eri kielille, jotta viesti maskinkäytön tärkeydestä kulkeutuisi mahdollisimman monille.

Kommentoi

Palvelut