Mäntsälään ei tule pormestaria

Valta: Vanha valtuusto haluaa valita vuonna 2022 aloittavan kunnanjohtajan.

Kunnanjohtaja Esko Kairesalon viimeiseksi talousarvioksi jää ensi vuoden budjetti. Jesse Helminen

Pasi Huuhtanen

Mäntsälä ei ryhdy valmistelemaan pormestarimalliin siirtymistä. Poliittiset ryhmät ovat käyneet keskustelut johtajajärjestelystä, kun nykyinen kunnanjohtaja Esko Kairesalo jää eläkkeelle vuoden 2022 alussa. Ryhmät päätyivät siihen, että Mäntsälä jatkaa kunnanjohtajavetoisena.

Kairesalo jää pitämättömien lomien vuoksi pois töistä jo kesäkuun alussa ensi vuonna, joten uuden kunnanjohtajan toivotaan aloittavan jo ensi vuonna. Valinta käynnistetään ensi vuoden alussa.

Vaikka rekrytointi aloitetaan lähes vuotta ennen kuin Kairesalo jää eläkkeelle, Kairesalon työstä lähdön ja uuden johtajan aloittamisen väliin jää useita kuukausia. Mäntsälän poliittiset ryhmät kaavailevat uuden kunnanjohtajan aloittavan tehtävässä ensi vuoden syksyllä.

Uusi kunnanjohtaja valitaan määräajaksi. Sen pituus on kuusi vuotta. Tehtävään on mahdollista saada jatkoa, mikäli poliitikot niin haluavat. Jatkopestistä tai uudesta rekrytoinnista päättää ei ensi keväänä valittava vaan sitä seuraava valtuusto.

Kunnanjohtaja voidaan valita joko toistaiseksi tai määräajaksi. Mäntsälä muuttaa nyt aiempaa tapaansa siirtymällä määräaikaisuuteen.

Kunnanjohtajan tehtäviä ovat muun muassa. johtaa, valvoa ja kehittää kunnan hallintoa ja taloutta, johtaa kunnan strategiatyön valmistelua ja täytäntöönpanoa, vastata konserniohjauksen ja konsernivalvonnan järjestämisestä, vastata kunnan edunvalvonnasta kuntayhteistyöasioissa sekä valtionhallintoon ja elinkeinoelämään liittyvissä asioissa sekä vastata kunnan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä.

Kunnanhallitus käsittele hallintojohtaja Esa Siikaluoman esitystä kunnanjohtajan valinnasta maanantai-iltana 7. joulukuuta. Lopullisesti valintamenettelystä päättää kunnanvaltuusto.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut