Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa yrityksiä sähköpostilla tehdyistä tilauksista – poliisi vastaanottanut jo noin 20 petosilmoitusta

Kuvituskuva. Teemu Vestovuo

Itä-Uudenmaan poliisille on tehty viimeisen parin viikon aikana noin 20 ilmoitusta jonkin yrityksen nimissä tehdyistä petoksista.

Sattumalta valitun yrityksen tiedoilla on perustettu sähköpostitili, jota käyttäen on tilattu muun muassa rakennustarvikkeita, kerrotaan poliisin tiedotteessa. Lähetetyissä tilaussähköposteissa on puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta lukuun ottamatta ollut yrityksen oikeat tiedot. Tilausten arvo on ollut yleensä alle 10 000 euroa.

Hyväksytyn tarjouksen jälkeen tekijät ovat tilanneet tilatulle tavaralle kuljetuksen joltain kuljetusyritykseltä. Kuljetuksen tilaus on tehty täysin samalla tavalla kuin tavaran tilaus.

Poliisi kehottaa yrityksiä olemaan erityisen tarkkana varsinkin sähköpostilla tehtyjen tilausten kanssa. Myös tuotteiden myyjiä pyydetään varmistamaan tilaajien oikeat yhteystiedot ja varmistamaan niiden avulla tilauksen oikeellisuus ennen tavaran toimittamista.

Kommentoi

Palvelut