Taitoluistelijoille mitaleita koti- ja vieraskisoista

Netta Souranto, 1. taitajat 2008-sarjassa Hyvinkäällä ja Mäntsälässä.

Taitoluistelijat ovat päässeet kilpailemaan korona-rajoituksista huolimatta. Kilpailuja on viety läpi tarkoin erikoisjärjestelyin, joissa kulku jäähalleilla on selkeästi rajattu ja maskit ovat kasvoilla koko ajan.

Kilpailuissa on myös koko ajan rajoitettu yleisön määrää ja viime aikoina luistelijat ovat luistelleet tyhjälle katsomolle. Yleisö on kuitenkin voinut seurata useita kisoja live-streamin välityksellä

Mäntsälän Jäätaitureiden taitoluistelijoiden kausi on lähtenyt liikkeelle todella menestyksekkäästi. Palkintopallille Mäntsälän luistelijat ovat nousseet kisa kisan jälkeen.

Lokakuun lopulla nuorimmat tintti-sarjalaiset luistelivat Järvenpäässä Aluecup-kilpailun ja siellä Mäntsälän Jäätaitureiden Caramia Lehtinen sijoittui toiseksi vauhdikkaalla ohjelmallaan ja sai paikan aluemestaruuskilpailuihin.

Loka-marraskuun vaihteessa junioreilla oli ensimmäinen Season Best -lohkokilpailu Haminassa. Kilpailujen perusteella Suomen Taitoluisteluliitto pitää koko maan kattavaa ranking-listaa luistelijoista.

Ella Komppa sijoittui kilpailussa yhdenneksitoista ja Ella Kuivala oli sijalla 15.

Noviisit-sarjassa Elli Räisänen oli yhdeksäs. Hän luisteli tyylikkään ohjelman ja sai tuomareilta koko kilpailun korkeimmat komponenttipisteet. Taitoluistelun komponenttipisteet arvioivat luistelun viisi eri osa-aluetta (mm. perusluistelu, esittäminen ja koreografia).

Samassa vanhempien noviisien sarjassa Siiri Tammiston sijoitus oli 10. Varpu Toura sijoittui nuorempien noviisien sarjassa sijalle 7.

Samana viikonloppuna tähtisarjat kilpailivat Nurmijärvellä. Aluesilmuissa Lili de Maesschalck teki onnistuneen kaksoissalchowin ja luisteli muutenkin kauniisti sijoittuen toiseksi.

Aluedebytantit-sarjassa Veera Vire onnistui hypyissä mainiosti ja myös hän nousi palkintosijalle kisan kolmosena. Samassa sarjassa Sade Rauta oli 8.

Taitajat ei axel 2009 -sarjassa Elina Huiskonen luisteli loppuun asti viimeistellysti ja hyvin musiikkiin, sijoittuen kuudenneksi. Noora Kinnunen oli 9.

Aino Kononen luisteli mallikkaasti ja hyppäsi hienot axelit, sijoitus oli 2. Petra Hirvonen luisteli kuudenneksi.

Aluenoviiseissa Laura Peisanen sijoittui kuudenneksi ja Fanni Ketola kahdeksanneksi. Aluejuniorit-sarjassa Jenna Stenberg oli 9.

Myös Mäntsälässä päästiin järjestämään kilpailut syksyn kuluessa. Seuran omat luistelijat eivät olleet kovin vieraanvaraisia, vaan kahmivat pokaaleja kotiin roppakaupalla ja onnistuneita suorituksia nähtiin kaikissa sarjoissa.

Tintit-sarjassa oli mukana Caramia Lehtinen. Taitajat ei axel 2009 ja nuoremmat -sarjassa Elina Huiskonen sijoittui toiseksi, Emily Pund oli 6. ja Karita Kujanpää 9.

Taitajat ei axel 2008 ja vanhemmat -sarjan voitti Netta Souranto ja kolmanneksi sijoittui Noora Kinnunen.

Taitajat axel -sarjassa Petra Hirvonen sijoittui toiseksi ja pitkän kilpailutauon jälkeen jäälle palannut Elsa Taittonen kolmanneksi.

Menestystä täydensi vielä neljänneksi luistellut Aino Kononen. Lisäksi Edit Taittonen sai erikoismaininnan hyvästä musiikin tulkinnasta. Milla Tuominen oli 14. ja Kerttu Sirviö 18.

Marraskuun puolivälissä kilpailtiin aluesarjojen aluecup ja taitajien kutsukilpailu Hyvinkäällä. Aluesilmut-sarjassa Lili de Maesschalck sijoittui toiseksi ja lunasti paikan aluemestaruuskilpailuihin.

Samoin aluedebytantit-sarjassa Veera Vire sai toisen palkinnon ja aluemestaruuskilpailupaikan. Samassa sarjassa Sade Rauta oli 7.

Aluenoviiseissa Fanni Ketola sai paikan aluemestaruuskilpailuihin sijoituttuaan kolmanneksi ja Laura Peisanen sijoittui ennätyspisteillään viidenneksi.

Taitajat ei axel 2009 ja nuoremmat -sarjassa Emily Pund oli 10. ja Karita Kujanpää 12. Taitajat ei axel 2008 ja vanhemmat -sarjassa Netta Souranto esiintyi jälleen hienosti alusta loppuun ja korjasi voiton Mäntsälään.

Taitajat axel -sarjassa Milla Tuominen oli 4. ja jäi vain niukasti palkintosijoilta. Edit Taittonen oli 6. Tintit-sarjassa luisteli Caramia Lehtinen.

Taitoluistelijoiden perinteinen joulunäytös jää vallitsevien olosuhteiden vuoksi tältä vuodelta esittämättä.

Ensi vuoteen katsellaan jo kuitenkin innolla, sillä jäähallin laajennusosaa odotetaan harjoituskäyttöön vuoden alkupuolella.

Kommentoi

Palvelut