Keudassa siirrytään maanantaina etäopetukseen – vain "välttämätön" säilyy lähiopetuksena

Kuvituskuva. Anton Soinne

Myös Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudassa siirrytään Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) suositusten mukaisesti etäopetukseen ensi maanantaista alkaen ja se jatkuu aina joululomaan saakka.

Keuda kertoo myös, että sen kokoustilat ja liikuntasalit eivät ole 18. joulukuuta saakka ilta- ja viikonloppukäytössä.

Etäopetussuositus ei koske ”välttämätöntä lähiopetustoimintaa”, kerrotaan Keudan nettisivuillaan julkaisemassa tiedotteessa.

– Välttämättömäksi katsotaan sellainen toiminta, joka ei ole lainkaan mahdollista etänä esimerkiksi siksi, että toiminta vaatii välineitä tai laitteita, joita opiskelija ei voi käyttää muualla kuin oppilaitoksen tiloissa tai jos opiskelija tarvitsee tuettua lähiopetusta.

Tiedotteen mukaan välttämätöntä lähiopetusta tai siihen verrattavaa toimintaa on esimerkiksi osaamisen näyttö ja tutkintoon valmistumisen varmistaminen.

– Etäopetuksen järjestelyt toteutetaan siten, että niiden negatiiviset vaikutukset opintojen etenemiselle voidaan minimoida, tiedotteessa kerrotaan.

Keuda myös painottaa, että mikäli lähityöskentely ei ole välttämätöntä, työ tehdään etätyöskentelynä.

Myös yleinen maskisuositus jatkuu ja Keudan yleisissä tiloissa tulee käyttää kasvomaskia. Maskin käyttö koskee kaikkia Keudan toimipisteiden sisätiloja.

Tiedotteen mukaan Keudan opiskelijaravintola- ja opiskelijakahvilatoiminta jatkuu niille asetettujen, erillisten rajoitusten ja suositusten mukaisesti.

Ammatillista koulutusta järjestävällä Keudalla on 11 toimipistettä, henkilöstöä 650 ja opiskelijoita noin 7 000.

Lue myös: Etäopetukseen siirtyminen yli 1 200 oppilaan Järvenpään lukiossa sujuu jo rutiinilla – muutosta luvassa ainakin syksyn ylioppilasjuhliin ja vanhojen tansseihin

Kommentoi

Palvelut