Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus-johtajaylilääkäri varoittaa: Suuria määriä koronapotilaita ei ehkä pystytä hoitamaan nykylain sallimilla keinoilla

Tämänhetkisen tiedon mukaan viime viikolla koronadiagnoosin saaneista sairaanhoitoon joutuu 107 ja tehohoitoon runsaat 20, Mäkijärvi kertoi.

Koronapotilaiden määrä sairaaloissa on myös lisääntynyt.

– Lokakuun alkupäivinä potilasmäärä mahtui vielä yhden käden sormiin. Tänä aamuna Hus-sairaaloissa oli yhteensä 49 potilasta, joista 8 oli teho-osastolla. Uudellamaalla oli yhteensä 84 sairaalahoitoa vaativaa koronapotilasta.

Pääkaupunkiseudulla pitäisi puolittaa tämänhetkinen liikkuminen, sanoo Husin johtajaylilääkäri – "Tartunnan voi saada tänä päivänä mistä vain"

Sisäharrastukset keskeytetään myös lapsilta, kirjastoja ei suljetakaan täysin – Pääkaupunkiseudun uudet rajoitukset "laittavat tauolle tavanomaisen elämän, mutta se on niiden tehtäväkin", sanoo Jan Vapaavuori

Avi kieltää yli 10 hengen yleisötilaisuudet Hus-alueella ja Päijät-Hämeessä, poikkeuksena lakisääteiset kokoukset

Mäkijärvi toisti aiemmin tällä viikolla kertomansa tiedon, että nuorin potilas on 27-vuotias.

Enemmistö potilaista on miehiä ja useimmilla on joku perussairaus.

– Huomatkaa, myös perusterveitä on joukossa, Mäkijärvi sanoi.

Mäkijärven mukaan Husin mitoituksessa on varauduttu 170 sairaalapotilaaseen ja 40 teho-osastopotilaaseen. Jos potilaita tulee enemmän, joudutaan tekemään uusia ratkaisuja. Myös henkilöstön jo sovitut lomat vaikeuttavat tilannetta.

– Emme ole varmoja, pystymmekö hoitamaan suuria määriä potilaita ilman muita toimia kuin mitkä tämänhetkinen lainsäädäntö meille mahdollistaa.

Kurlausnäyte haastaa tikulla tökkimisen koronatestissä – "Testaukseen haetaan noin 2 000 osallistujaa"

Tuomaan Markkinoiden perumisesta kovat tappiot tapahtuman järjestäjälle – "Koviten se iskee silti kauppiaisiin ja ravintoloihin"

"Teimme sulkemiseen liittyvän päätöksen tänään nopeasti" – Veikkaus laittaa automaattinsa kiinni koronasta pahiten kärsivillä alueilla

Päätoimittaja Karri Kannala: Kasvomaskin käytön välinpitämättömyys korostuu tietyissä väestöryhmissä