Itä-Uudenmaan poliisi pääsi ihmiskaupan jäljille ulkomaalaisvalvonnassa – "Uhri maksoi suuria summia Suomeen pääsemisen järjestelyistä"

Itä-Uudenmaan poliisia työllisti viime viikon aikana muun muassa valtakunnallinen ulkomaalaisvalvontaviikko, joka tuottikin tulosta.

Poliisi kertoo viikkotiedotteessaan, että painopisteenä oli erityisesti ihmiskaupparikosten paljastaminen.

Poliisi valvoi ja tarkasti Itä-Uudellamaalla kolmekymmentä etukäteen valittua kohdetta.

– Kohteista havaittiin mahdollinen laittoman maahantulon järjestäminen, kaksi laittomasti maassa oleskelevaa yrittäjää ilman oleskelu- ja työlupia, kaksi laittomasti maassa työskentelevää rakennusmiestä, vääränlaisella oleskeluluvalla työskentelevä henkilö sekä pari yrittäjää, joiden hakemukset työntekoon olivat vasta vireillä, rikoskomisario Marjo Tyynelä luettelee viikkotiedotteessa.

Valvontaviikon aikana otettiin kiinni myös kaksi henkilöä epäiltynä pesulatoiminnan yhteydessä tapahtuneesta ihmiskaupparikoksesta.

– Rikoksen uhri on kertonut maksaneensa suuria summia Suomeen pääsemisen järjestelyistä ja työskennellyt yrityksessä pienellä palkalla, rikoskomisario Mikko Minkkinen kertoo.

– Asianomistaja ei ole tuntenut Suomesta muita henkilöitä ja hänen haavoittuvaista tilaa epäillään käytetyn hyväksi rikoksen mahdollistamiseksi. Asian esitutkinta on edelleen kesken ja rikosnimikkeet saattavat täsmentyä esitutkinnan aikana, Minkkinen toteaa.

Keski-Uudellamaalla poliisi joutui selvittämään liikemurtoja Järvenpäässä ja Mäntsälässä.

Järvenpäässä murtauduttiin viime lauantaina ravintolaan. Sisään oli päästy rikkomalla ikkuna kivellä.

Ravintolasta anastettiin alkoholijuomia. Murto tapahtui aamulla.

Poliisi kertoo, että tekijöiksi paljastuivat vuonna 2002 ja 2003 syntyneet miehet.

Mäntsälässä puolestaan murtauduttiin tiistain vastaisena yönä paikallisen yrityksen tiloihin. Tiloista vietiin auton renkaita.

Myös Porvoossa murtauduttiin autotarvikeliikkeen tiloihin. Varkaiden mukaan lähti omaisuutta useiden tuhansien eurojen arvosta. Poliisi tutkii tapauksia.

Poliisi valvoi liikennettä tehostetusti viikonloppuna ja työ jatkuu edelleen ensi viikonloppuna, koska marraskuu on vuoden synkimpinä kuukausia vakavissa rattijuopumusonnettomuuksissa.

– Rattijuopumusvalvonnan ohella valvoimme myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta riskipaikoissa ja puhallutimme yksittäisiä autoilijoita etenkin ilta- ja yöaikaan, kertoo ylikomisario Jussi Huhtela.

Tehtävien kokonaismäärä nousi selvästi edellisviikkoihin verrattuna.

– Kasvua oli sekä hätäkeskuksen poliisille välittämien että oma-aloitteisten tehtävien osalta. Sen sijaan kotihälytystehtävien määrässä oli havaittavissa laskua, Huhtela kertoo poliisin tiedotteessa.

Törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten ja rattijuopumusten määrät laskivat viikonlopun tehostetusta valvonnasta huolimatta edellisviikkoon verrattuna.

Myös rattijuopumusten määrä laski edellisviikkoon verrattuna.

Mäntsälässä poliisi otti viikonloppuna kiinni autoilijan, jonka auton nopeudeksi mitattiin yli 180 kilometriä tunnissa.

– Moottoritiellä pienen kisailun jälkimainingeissa ohittavasta autosta lyötiin rikki ulkoinen taustapeili, ylikomisario Timo Leppälä taustoittaa kaahailun syntyä.

Tapauksen johdosta kaksi henkilöä on epäiltyinä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi kertoo viikkotiedotteessaan, että raskaan liikenteen valvonnassa löytyi muun muassa digianturissa kiinni oleva magneetti.

– Tämä on väline, jolla on väärennetty ajoaika näyttämään lepoajalta. Tämän lisäksi yhdellä tarkastetuista kuljettajista ei ollut ajo-oikeutta ja muutamien kuljettajien osalta havaittiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia, Timo Leppälä kertoo.

Poliisi tutkii myös Vantaan Pakkalassa sijaitsevassa kerrostalohuoneistossa tapahtunutta tulipaloa.

Tulipalo syttyi viime maanantain vastaisena yönä tulipalo.

Talon asukkaat jouduttiin yöllä evakuoimaan talosta poliisin toiminnan turvaamiseksi.

Asunnosta löytyneen vainajan henkilöllisyydeksi selvisi asunnossa asunut vuonna 1958 syntynyt mies. Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa vainajan osalta kuolemansyyn selvittämisenä.

Tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi, jonka johdosta sitä tutkitaan törkeänä tuhotyönä ja vaaran aiheuttamisena.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut