Hyvä Joulumieli -lahjakortit luovutettiin – apua luvassa 90 mäntsäläläiselle perheelle

Satu Wallenius (vas.) Suomen Punaiselta Ristiltä ja Outi Tähkäpää Mannerheimin Lastensuojeluliitolta luovuttivat lahjakortit Keusoten edustajille Eteva-talolla. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Hyvä Joulumieli -keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi.

Keräyksellä ja lahjakorttien luovuttamisella on Mäntsälässä jo yli 20 vuoden perinteet.

Huoneessa oli tänäkin vuonna paljon joulumieltä, kun SPR:n ja MLL:n edustajat luovuttivat tämän vuoden lahjakortit Keusoten sosiaalitoimen edustajille keskiviikkona 18.11. Eteva-talolla.

Seuraavana päivänä, eli torstaina 19.11 alkoi myös Hyvä Joulumieli -keräys, joka jatkuu aina jouluaattoon saakka. Keräyksen rahallinen tavoite on 1 050 000 euroa ja keräyksen tuotto menee seuraavan vuoden lahjakortteihin.

Keräysvaroilla lahjoitetaan 21 000 kappaletta 50 euron arvoisia lahjakortteja talousvaikeuksista kärsiville lapsiperheille.

Keräyksen yhtenä tavoitteena on myös tuoda lapsiperheköyhyys mukaan julkiseen keskusteluun ja päättäjien tietoisuuteen.

Tänä vuonna SPR ja MLL lahjoittivat Mäntsälän sosiaalitoimelle yhteensä 90 lahjakorttia. Kortit jaetaan pääsääntöisesti mäntsäläläisille vähävaraisille lapsiperheille ja lahjakortilla voi ostaa ruokaa ja herkkuja joulupöytään.

Kulunut vuosi onkin ollut monelle perheelle taloudellisesti vaikea, joten apu tulee todella tarpeeseen. Keusoten sosiaalitoimen edustajat kertovat, että esimerkiksi työttömyys, lomautukset, velkaantuminen ja muut äkilliset syyt ovat näkyneet ihmisten taloudellisessa tilanteessa.

Korttien jakamisen on joka vuosi hoitanut Mäntsälän sosiaalitoimen työntekijät, sillä näin on varmistettu, että apu menee sitä eniten kaipaaville.

– Olemme olleet todella tyytyväisiä, kun olemme voineet antaa lahjakortit aina sosiaalityön jaettavaksi, Outi Tähkäpää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Mäntsälän paikallisyhdistyksestä kertoi.

– Meillä ei ole samanlaista näkemystä siitä kenelle tuki on kaikista tärkein ja kuka tukea eniten tarvitsee, joten on hyvä, että sosiaalitoimi pystyy hoitamaan tämän jakamisen, lisäsi vielä Satu Wallenius Suomen Punaisen Ristin Mäntsälän osastolta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut