Keusote ilmoitti kolmesta joukkoaltistumisesta koulussa – alueella 13 uutta koronatartuntaa

Kuvituskuva. Katja Luoma

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä kertoi perjantaina 13 uudesta koronavirustartunnasta alueellaan. Keusoten alueella on nyt yhteensä 748 todettua tartuntaa.

Uusista tartunnoista viisi on peräisin Nurmijärveltä. Järvenpäässä ja Hyvinkäällä todettiin kolme koronavirustartuntaa. Mäntsälässä ja Tuusulassa todettiin yksi uusi tartunta.

Keusoten mukaan tartuntojen lähteet ovat jatkotartuntoja aikaisemmista tartunnoista perheissä, työpaikoilla, kouluissa ja risteilyltä.

Keusote tiedotti perjantaina myös kolmesta uudesta joukkoaltistumisesta alueen kouluissa.

Mäntsälän lukiossa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 18.11. Koulussa altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan reilu 10 henkilöä.

Nurmijärvellä, Arkadian yhteislyseossa on puolestaan tapahtunut jo viikon kolmas altistuminen koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 16.–17.11. Koulussa altistuneet oppilaat asetetaan kotikaranteeniin. Yhteensä karanteeniin asetetaan viisi henkilöä.

Lisäksi Keusote ilmoitti, että Hyvinkäällä Hakalantalon koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 16.11. Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa 40 henkilöä.

Kommentoi

Palvelut