Lukuisat ylinopeudet ja Keravan tulipalot työllistävät Itä-Uudenmaan poliisia – "Nopeudet eivät ota rauhoittuakseen"

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii useita Keravan keskustassa ja keskustan lähialueilla loppusyksyn aikana tapahtuneita tulipaloja, tiedottaa poliisi viikkotiedotteessaan.

Suuri osa paloista on sytytetty asumattomissa taloissa tai muissa hylätyissä kiinteistöissä tai niiden ulkopuolella. Palojen epäillään olevan tahallaan sytytettyjä.

– Tapausten esitutkinta on kesken ja tästä rikoskokonaisuudesta tiedotetaan enemmän tutkinnan edetessä, kertoo rikoskomisario Jere Pääkkönen.

Liikenteenvalvonnassa kirjattiin edellisviikkoa enemmän rattijuopumuksia. Myös huumekuskeja tavattiin liikenteestä.

Huumausaineiden vaikutuksen alaisena kiinni jääviä alkaa olla liikenteessä jo sen verran paljon, että tämä alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, komisario Asko Sartanen kertoo tiedotteessa.

Poliisilaitoksen alueella myös mitattiin edellisviikkoa enemmän kovia nopeuksia. Yhden lauantain aikana tapahtui kuusi törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, poliisi kertoo. Rikosnimikkeinä oli törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia ja vakavia piittaamattomuuksia.

– Nopeudet eivät ota rauhoittuakseen. Yksittäisinä tapauksina voidaan mainita viikonlopulta Tuusulassa satasen alueella mitattu nopeus 189 km/h, Sartanen kertoo tiedotteessa.

Poliisin tehtävien määrissä tapahtui hienoista laskua edellisviikkoon nähden. Myös kotihälytystehtävien määrä laski hieman, tiedotteessa kerrotaan.

– Poliisin kenttätoiminnassa tulemme hälytystehtävien salliessa panostamaan yhä enemmän jalkautumiseen sekä ihmisten kohtaamiseen. Tulemme myös edistämään yhä enemmän liikenneturvallisuutta puuttumalla turvavyön käyttämättä jättämiseen sekä matkapuhelimen käyttöön ajon aikana, ylikomisario Jussi Huhtela kertoo.

– Pikkujoulukausi lähestyy ja sen myötä liikennettä ja yleistä järjestystä ja turvallisuutta tullaan valvomaan poliisilaitoksemme alueella tehostetusti, Huhtela jatkaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut