Poliisilla huumeiden tehovalvontaviikot

Itä-Uudenmaan poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa viikoilla 42 ja 43.

Valvonta kohdistettiin kaduilla ja asunnoissa tapahtuvaan huumausaineiden myyntiin ja välittämiseen ja tällä kertaa erityisesti myös verkossa tapahtuvaan myyntiin.

Itä-Uudenmaan poliisin kenttävalvonta valvoo huumausaineiden katukauppaa ympäri vuoden. Suuri osa löydöksistä perustuu kansalaisten antamiin vihjeisiin.

– Samalla tehdään usein havaintoja myös verkossa tapahtuvasta myynnistä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin viikkotiedotteessa kenttävalvonnan komisario Kimmo Klemetti.

– Paljastimme ja saimme verkossa kiinni useita huumausaineiden ja huumaavien lääkkeiden myyjiä. Vaikka verkossa tapahtuvaa valvontaa on tehty ennenkin, tulemme Itä-Uudenmaan poliisissa panostamaan siihen jatkossa yhä enemmän, Klemetti sanoo.

– Tehostettuun katuvalvontaan käytettiin meillä Itä-Uudellamaalla nyt enemmän työaikaa kuin edellisessä huumausaineiden katukaupan valvonnassa ja se näkyy myös tuloksissa. Valvonnassa jäi kiinni myös viisi etsintäkuulutettua, kertoo samassa tiedotteessa rikosylikomisario Petri Eronen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Kun edellisessä tehovalvonnassa jäi kiinni 14 rikoksesta epäiltyä ja rikosilmoituksia kirjattiin kaksi, nyt kahden viikon valvonnassa jäi kiinni 26 rikoksesta epäiltyä ja poliisi kirjasi 17 rikosilmoitusta.

Tämän lisäksi poliisi teki Itä-Uudellamaalla 9 kotietsintää, 6 paikanetsintää eli autoihin kohdistuvaa etsintää ja neljä laite-etsintää, eli pakkokeinoja, joiden avulla päästään käsiksi muun muassa puhelimien tietoihin.

– Etsinnöissä löytyi esimerkiksi 1 600 grammaa marihuanaa, 121 grammaa amfetamiinia, 67 kannabiskasvia ja 15 000 millilitraa amfetamiinia, Eronen sanoo.

Poliisista painotetaan, että kahden viikon otos on kuitenkin lyhyt aika kuvaamaan huumausainerikollisuuden tilaa.

– Huumausaineisiin ja huumaaviin lääkkeisiin törmätään poliisissa päivittäin. Valvonta- ja hälytyssektorin partiot, kuten myös liikennepoliisisektorin partiot kohtaavat huumeita muun muassa liikenne-, kotihälytys- ja eriasteisilla anastustehtävillä, kertoo Klemetti.

Nyt valvonnan yhteydessä takavarikoitiin myös kaksi ampuma-asetta.

– Ampuma-aseita löydetään jatkuvasti eri poliisitehtävien yhteydessä. Tämä ilmiö on huolestuttava ja tämä on luonnollisesti meillä poliisissa iso työturvallisuusasia, johon meidän tulee jatkuvasti varautua, Eronen sanoo.

Poliisi otti kiinni kaikkiaan 13 henkilöä. Viisi rikoksesta epäiltyä oli ensikertalaisia ja yksi heistä oli alaikäinen. Yhdeksän henkilöä ohjattiin jatkohoitoon huumausaineiden käyttökierteen katkaisemiseksi.

– Huumausaineiden käyttäjät on tärkeä saada ohjattua jatkohoitoon, jotta itse ongelmaan ja sen ratkaisemiseen päästään pureutumaan tehokkaammin moniviranomaisyhteistyönä, Eronen päättää.

Vihjeitä voi lähettää poliisin nettisivujen www.poliisi.fi kautta tai soittamalla samalta sivustolta löytyviin vihjepuhelinnumeroihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut