Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote aikoo purkaa hammaslääkärin jonoja ostopalveluna

Keski-Uusimaa uutisoi elokuussa, kuinka Keusoten alueelle on koronapandemian vuoksi noin 5 000 henkilöä hammaslääkärin jonossa odottamassa keskeytyneen kiireettömän hoidon jatkumista.

Tämän lisäksi 5 000 henkilöä on jonossa odottamassa kiireettömän hoidon aloitusta. Hammashoidon tarkastukseen pääseminen kestää tällä hetkellä vähintään neljä kuukautta. (K-U 5.8.)

Ruuhkautuminen johtuu koronapandemiasta ja käytännössä se tarkoittaa sitä, että toimenpiteen tekemiseen kuluu enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Työn tekeminen on merkittävästi hidastunut.

Syntyneisiin jonoihin on nyt reagoitu kuntayhtymässä ja helpotusta pahimpaan ruuhkaan haetaan ostopalvelun kautta.

Kuntayhtymä onkin avannut 1. marraskuuta hankintailmoitukset.fi -sivustolle tarjouskilpailun ostopalvelusta.

Hankinnan kokonaisuudessa ostopalveluna toteutettaisiin 6000 aikuispotilaan tutkimus ja hoitosuunnitelman mukainen hoito kuuden kuukauden aikana.

Suunniteltu aloitus olisi joulukuussa 2020, tai kun kilpailutus saadaan lainvoimaisesti päätökseen ja sopimus on allekirjoitettu.

Tarjous on jaettu neljään osaan. Järvenpään osalta tarjoaja sitoutuu hoitamaan 1500 potilasta, Tuusulan osalta 1000 potilasta, Hyvinkään osalta 2000 potilasta ja Mäntsälän osalta 1500 potilasta.

Ilmoituksessa on myös eritelty, että tarjouksen voi tehdä yhdelle tai useammalle osakokonaisuudelle. Tarjouksen kokonaishinta on 1,9 miljoonaa euroa ja tästä Mäntsälän osuus 450 000 euroa.

Palvelut tulisi tuottaa Mäntsälän sosiaali- ja terveyskeskuksen hammashoitolassa ja palvelun tarjoajan käyttöön annetaan arkisin ja lauantaisin viisi huonetta ja sunnuntaisin kahdeksan huonetta.

Tarjouksessa esitetään vielä optiona lisäpotilaiden hoitoa, jos jonot ovat lisääntyneet ja tarve vaatii palvelun lisäostoa kuuden kuukauden jälkeen. Kokonaismäärä lisäostoille yhteensä kaikissa toimipisteissä olisi korkeintaan 1000 valmiiksi tehtyä potilasta.