Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehostettu valvontaisku iski huumeiden katukauppaan – Helsingissä liki 40 rikosilmoitusta ja kymmeniä epäiltyjä

Helsingin poliisi kirjasi huumausaineiden katukaupasta 39 rikosilmoitusta tehostetun valvonnan aikana lokakuussa.

Valvonnassa kertyi yksi törkeä huumausainerikos, 22 huumausainerikosta ja 16 huumausaineen käyttörikosta. Lisäksi poliisin kirjoihin päätyi kaksi väkivaltarikosta ja kaksi liikennejuopumusta.

Rikoksista epäiltyinä on yhteensä 47 ihmistä, jotka ovat kaikki täysi-ikäisiä. Epäillyistä kuuttatoista epäillään ensimmäistä kertaa huumausainerikoksista.

Helsingin poliisi tiedottaa, että se otti valvonnassa kiinni 21 henkilöä. Heistä ketään ei pidätetty tai vangittu. Lisäksi poliisi tavoitti viisi etsintäkuulutettua.

Poliisi antoi kymmenen huomautusta ja ohjasi hoitoon yhdeksän henkilöä.

Poliisi teki myös yhden kiireellisen lastensuojeluilmoituksen, koska tehtävällä heräsi vakava huoli taaperoikäisen lapsen elinolosuhteista.

Koteihin ja muihin paikkoihin, kuten autoihin, poliisi teki 34 etsintää. Takavarikkoon päätyi 23 690 euroa rahaa sekä yli kaksi kiloa marihuanaa, 56 grammaa amfetamiinia, 758 grammaa metamfetamiinia, viisitoista kannabiskasvia, seitsemän kappaletta lsd:tä ja yksi kappale Subutexia.

Helsingin poliisilaitos, kuten kaikki maan poliisilaitokset, valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa kahden viikon ajan 12.-25. lokakuuta. Valvonta kohdistettiin erityisesti kaduilla ja asunnoissa tapahtuvaan huumausaineiden myyntiin ja välittämiseen.