Aluerahaa jää jakamatta syksyllä

Mäntsälä

Mäntsälän kunnanhallitus on päättänyt 26. lokakuuta käymässään kokouksessa jättää taloustilanteesta johtuen osan aluerahasta jakamatta.

Ehdotuksia hankerahojen käytöstä tuli vuosi sitten pidetyssä kyselyssä yli 300 ja ne liittyivät muun muassa liikkumisen lisäämiseen, digiosaamisen ja syrjäytymisen ennakointiin ja osallisuuden lisäämiseen.

Kunnanhallituksen jäsen ja aluerahan jakoa puoltanut Reijo Liinamaa (sd.) selvensi, että keväällä 2020 jaettiin kulttuuriavustuksia 20 000 euroa, liikunta-avustuksia 30 000 euroa ja nuorisoavustuksia 14 000 euroa. Kansalaisavustuksina jaettavat 15 000 euroa jätettiin jakamatta, sillä niiden kohteena olisi ollut kesätapahtumien ja talkoiden järjestämistä, joita ei koronasta johtuen voitu järjestää.

Hyvinvointilautakunta päätti 25.8. avata ylimääräisen 35 000 euron avustushaun kaikille yhdistyksille, järjestöille ja seuroille. Avustushaku yhdistyksille, järjestöille ja seuroille oli 9.9.–5.10.

Taloustilanteesta johtuen avustukset jätettiin jakamatta ja Liinamaan mukaan saadut ehdotukset käydään toimialoilla läpi, ja toteutetaan vuoden 2021 budjetin aluerahoista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut