Futsalkausi alkoi voitokkaasti – Ilves/FS 2 jäi Mäntsälän Urheilijoiden jalkoihin

Futsal: Mäntsälän Urheilijat lähtee toiseen Ykkösen kauteen itsevarmasti

Viime vuonna valtakunnallisessa Naisten Futsal Ykkösessä debyyttinsä tehnyt Mäntsälän Urheilijat aloitti uuden kauden maalirikkaasti, kun joukkue vei avausottelunsa Riihenmäen koulun liikuntahallissa Ilves/FS 2:sta vastaan nimiinsä maalein 8–5 (3–2).

Aluksi näytti vahvasti siltä, että Mäntsälän Urheilijat nappaa kauden avausvoiton näytöstyyliin. Noora Alastalo vei toisella osumallaan kotijoukkueen ajassa 10:26 jo 3–0-johtoon, mutta hyvänolon tunne kostautui myöhemmin.

Ilves hivuttautui puoliajan loppuun mennessä jo maalin päähän ja toisen puoliajan alussa ensin rinnalle ja Meri Viljasen maalilla ajassa 25:56 jo ohi.

– Tiedettiin kyllä, että Ilves tulee laidoilta lujaa ja ehkä se 3–0-tilanne vähän tuuditti siihen, että olisi helpompaa, mutta herättiin siihen, että pidetään pelaajat loppuun asti, eikä lähdetä siihen niiden juoksuun, kommentoi kotijoukkueen valmentaja Sami Remes.

Juoksua, vauhtia ja tilanteita pelissä tosiaan riitti. Mäntsäläläiset pyrkivät aktiivisesti prässäämään ja tekemään vastustajan pelinavaamisesta vaikeaa. Molemmille joukkueille siunaantui kuitenkin jatkuvasti pallonmenetyksistä hyviä vastahyökkäyspaikkoja.

Mäntsälän Urheilijat onnistui hyödyntämään nämä tehokkaammin ja kuuden minuutin jakson sisään Tia Alatalo niittasi kaksi maalia ja Elsa Remes vielä ratkaisevalta tuntuvan 6–4-osuman.

Liigaan mennään, ei me lähdetä pienemmillä tavoitteilla.

Sami Remes

Maalit eivät jääneet ottelun viimeisiksi ja Ilves haki ratkaisua ilman maalivahtiakin, mutta pisteet jäivät Mäntsälään lukemin 8–5.

Vauhdikas pelitapa ei ollut ennakkoon suunnitelmissa, vaikka vastahyökkäykset pyritäänkin valmentaja Sami Remeksen mukaan aina hyödyntämään:

– Kotipäästä lähdetään ainakin vauhdilla ja pyritään hyödyntämään ne 2-1, 3-2-tilanteet. Kyllä se meidän teema on silti pallohallinta, mikä ei nyt tässä pelissä näkynyt niin hyvin kuin aivan lopussa, mutta se on työn alla tänä vuonna, pohti Remes ottelun jälkeen.

– Ehkä tänään oli myös sellaista ensimmäisen ottelun intoa, mitä ollaan kesän aikana kerätty, naurahtaa joukkueen kapteeni Taina Niinivirta.

Joukkueesta ainakin huokuu hyvää fiilistä ja itseluottamusta. Ensimmäinen kausi ykkösessä oli hyvin tasainen ja joukkue oli sarjataulukossa keväällä lopulta kolmantena. Edellä oli vain kuuden pisteen päässä FC Nokia ja omia menojaan Liigaan painellut FC Halikko.

Viime vuoden joukkue on myös pysynyt hyvin kesän aikana kasassa. Kaikki joukkueen pelaajat eivät asu Mäntsälässä, mutta käyvät täällä pelaamassa ja treenaamassa.

– Ikärakenne alkaa olemaan sellainen, että on myös nuoria, mutta myös vanhempia tänne tai lähipaikkakunnalle juurtuneita, selventää joukkueenjohtaja Henna Malmipuro.

Onnistunut ensimmäinen kausi valtakunnallisessa sarjassa pisti myös tavoitteet tulevalle kaudelle korkealle:

– Tavoite on että pelit voitetaan ja lopuksi ollaan viivan paremmalla puolella, kommentoi Remes.

Eli Liigaan mennään?

– Liigaan mennään, ei me lähdetä pienemmillä tavoitteilla. Viime kaudella oli sellaisia maalin tai parin eroja, eli nyt kun me käännetään ne vähän paremmalla puolustuksella vain voitoksi.

Seuraava kotiottelu 14.11. kello 15.00 Mäntsälän Urheilijat–FC Nokia.

Joukkue kaudella 2020/2021

Pelaajat:

Ilona Möttönen (mv), Elsa Vesterinen (mv), Tia Alatalo, Jenni Malmipuro, Taina Niinivirta (c), Lisa Tiainen, Henna Malmipuro, Alastalo Noora, Nanne Kekkonen, Emilia Haakana, Elsa Remes.

Valmentajat:

Sami Remes, Timo Vesterinen

Huoltajat:

Minna Sinisalo, Heikki Maanela

Info:

Pelaavat Naisten Futsal-Ykkösen lohko ykkösessä.

Lohkon muut joukkueet: Ilves/FS 2, FS TAWASTIA, FC Nokia, RaiFu, Liikunnan Riemu, EBK, LLuja.

Kotiottelut Riihenmäen koulun liikuntahallissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut