Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidl vetää kaupoista kaksi Milbona-juustoa terveydelle haitallisten bakteerien takia – Palautettava kauppaan

Lidl on poistanut myynnistä kaksi oman Milbona-tuotemerkkinsä juustoa terveydelle haitallisten bakteerien takia. Brie-juustosta on löytynyt kolibakteeria ja vuohenjuustosta listeriabakteeria.

Milbona Selection Goat Cheese Roll -nimisessä vuohenjuustossa on todettu lainsäädännön rajat ylittävä määrä Listeria monocytogenes -bakteereja. Listeriabakteeri voi olla haitallinen erityisesti vanhuksille, vastustuskyvyltään heikentyneille sekä raskaana oleville. Takaisinveto koskee tuotteen kaikkia eriä ja parasta ennen -päiväyksiä.

Milbona Brie de Nangis -valkohomejuustosta on löytynyt ruokamyrkytystä aiheuttavaa E.coli-bakteeria, joka voi aiheuttaa vatsavaivoja ja ripulia. Vaaravyöhykkeellä ovat erityisesti lapset ja vanhukset sekä ihmiset, joilla on heikentynyt vastustuskyky. Takaisinveto koskee 100 gramman pakkauksessa myytyä erää, jonka parasta ennen -päiväys on 31.10.2020 ja erän numero 402. Kyseinen juusto on ranskalainen raakamaidosta valmistettu valkohomejuusto.

Lidl pyytää kuluttajia lopettamaan käytön ja palauttamaan tuotteet Lidl-myymälään. Tuotteen hinta hyvitetään.

Kumpaakin juustoa on myyty 65 Lidl-myymälässä alueella, joka ulottuu eteläisimmästä Suomesta Päijät-Hämeeseen ja Kymenlaaksoon.

Takaisinvetoja tehdään, kun tuote on tai sen epäillään olevan terveydelle haitallinen tai ihmisravinnoksi soveltumaton. Silloin tuote on saatava pois kuluttajilta ja kaupoista mahdollisimman tehokkaasti.