Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Sivistysjohtaja vastaa nimimerkille

Kiitän palautteesta sivistystoimen johdolle (MU 21.10.). Kirjoituksessaan nimimerkki ”Edelleen vastausta odottavat kymmenen huolestunutta huoltajaa” tuo esille yksittäistä opettajaa koskevan huolen sekä käsittelyn aikana koulun ja sivistystoimen johdon kanssa käydyn toistuvan yhteydenpidon, jossa saadut vastaukset on kirjoittajan taholta koettu riittämättömiksi.

Jotta koulunkäynnin turvallisuudesta Mäntsälässä ei syntyisi kohtuutonta huolta niissä perheissä ja kouluyksiköissä, joita tämä yksittäiseen opettajaan liittyvä asia ei koske, vastaan nimimerkille.

Kyseessä olevaan tapaukseen liittyvien aikuisten ja lasten yksityisyydensuojaa vaarantamatta on mahdollista julkisuudessa kertoa, että tilanteeseen on käsittelyn aikana kohdennettu useita toimenpiteitä eikä tiedossa ole sellaista toimintaa tai riskiä, joka edellyttäisi vakavia, akuutteja toimia koulutasolla.

Edelleen vastausta odottavan kymmenen huolestuneen huoltajan koululle ja sivistystoimen johdolle ilmaisemaan huoleen on suhtauduttu vakavasti, ja järjestetty useita tilaisuuksia osapuolten näkökulmien huomioonottamiseksi prosessin aikana.

Myös huoltajien kanssa on etsitty ratkaisua lukuisissa tapaamisissa/yhteyksissä. Kuitenkin sekä kuntatyönantajaa että koulun johtoa sitovat säädökset, jotka eivät mahdollista työnjohdollisten ja työnohjauksellisten toimenpiteiden avaamista julkisuudessa.

Edelleen vastausta odottavalle kymmenelle huolestuneelle huoltajalle toistan, että kaikki kuntatyönantajan ja koulun käytössä olevat keinot ovat tässä yksittäisessä tilanteessa käytössä, eikä tiedossa ole sellaista toimintaa tai riskiä, johon työnantajan olisi syytä välittömästi puuttua.

Edelleen toistan myös pyyntöni, että mikäli huoltaja epäilee rikoksen tapahtuneen, hänen tulee olla yhteydessä koulun ja sivistysjohdon lisäksi myös poliisiviranomaiseen.

Janne Mäkinen vs. sivistysjohtaja Mäntsälän kunta