Mäntsälän Yrittäjänaiset valitsi Sanna Kauppisen Vuoden Salliksi

Sanna Kauppinen on Vuoden Salli.

Kati Rintakorpi

Viikonloppuna vietettiin valtakunnallista Yrittäjänaisen päivää. Pitkää perinnettä kunnioittaen Mäntsälän Yrittäjänaisten yhdistys juhlisti tapahtumaa illallisen ja kunnianosoitusten merkeissä.

Tänä koronavuonna monia tapahtumia on jouduttu perumaan tai niiden suunnitteleminen on pitänyt jäädyttää alkuunsa, mutta Harrastusmessut saatiin kuitenkin toteutettua elokuussa ja Joulunavaus-tapahtuman suunnittelu on hyvässä vauhdissa yhdessä Mäntsälän Yrittäjien, muiden yhdistysten, seurakunnan ja koulujen kanssa.

Mäntsälän joulu avataan Kapinatorilla lauantaina 28.11. klo 10–14 joulumarkkinoiden ja jouluisen ohjelman merkeissä.

Mäntsälän Yrittäjänaiset ry. on perustettu jo vuonna 1964 ja yhdistyksen ensimmäinen, pitkäaikainen puheenjohtaja oli Salli Virtanen.

Virpi Salmen puheenjohtajuuskaudella, vuonna 2004, alettiin yhdistysten jäsenten joukosta valita Vuoden Yrittäjänainen eli mäntsäläläisittäin Vuoden Salli.

Tänä vuonna Vuoden Sallin kunnian sai kampaaja Sanna Kauppinen. Hän on toiminut kampaamoyrittäjänä jo 15 vuotta, josta kuitenkin vasta muutaman viime vuoden Mäntsälässä.

Palkintoraadin muodostivat viime vuoden Salli, taksiyrittäjä ja hieroja Riitta Heikkilä, juristi Mirja Kokko ja koulutusyrittäjä, Mäntsälän Yrittäjänaisten tuore puheenjohtaja Kati Rintakorpi.

Perusteluissa Sallin valinnalle tuodaan esiin Sannan ratkaisukeskeinen ja toimelias tapa tarttua asioihin, uutena mäntsäläläisenä yrittäjänä nopeasti hankittu laaja asiakaskunta ja toiminnan rohkea ja onnistunut laajentaminen tämän vuoden aikana. Jo Sannan kampaamon nimi Suntukka kielii omistajansa aurinkoisesta asenteesta.

Sanna Kauppinen kertoo, että ensimmäiset asiakkaat pyrkivät tekeillä olevan kampaamon ovesta sisään jo silloin, kun liiketilaa Keskuskadulla vasta remontoitiin kuntoon.

Tokihan kysyjien hiukset siistittiin remontin keskellä, kun kerran sakset ja kampa löytyivät remontoivan kampaajan vakiovarusteista.

Kauppinen painaa pitkää päivää, mutta sanoo nauttivansa työstään. Hän kokee voivansa yrittäjänä olla oman itsensä herra.

Hyvä liikepaikka ja myönteinen maine ovat tuoneet niin hyvin asiakkaita, että tällä hetkellä Kauppisen kanssa työskentelee kaksi muutakin kampaajayrittäjää sekä kauneuspalveluita tuottava yrittäjä.

– Yhdessä tekeminen ja samassa tilassa työskentely tuo lisää energiaa ja viihtymistä työssä, hän kertoo.

Hän nostaa esiin myös Mäntsälän Yrityskehityksen tärkeän roolin yrittäjän tukemisessa.

– Ilman Harri Karin tukea en varmaan olisi uskaltanut aloittaa liiketoimintaa Mäntsälässä, pohtii Sanna.

Yrittäjänaisten päivänä Mäntsälän Yrittäjänaiset myös muisti Yrittäjänaisten kunniamerkillä pitkäaikaista ja aikaansaavaa puheenjohtajaansa Tuija Kiviojaa.

Kivioja on ollut yrittäjä 32 vuotta ja hänen vahvuutenaan on muun muassa ollut joustavuus ja ennakkoluulottomuus. Hän on osannut tulkita yhteiskunnan ja liiketoiminnan signaaleja suunnaten yritystoimintaansa aloille, joilla kysyntä on kasvanut.

Mäntsälän Yrittäjänaisten toimintaan pääsee sääntömuutoksen myötä mukaan entistä helpommin. Jäseniksi voivat hakeutua kaikki Yrittäjänaisten asian tärkeäksi kokevat ja myös opiskelija- ja kannatusjäseniä otetaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut