Vuoden Nuori Yritys -palkinto Ville ja Velkku Majaselle

Mäntsälän Yrityskehitys oy yhdessä Mäntsälän kunnan kanssa palkinnut Vuoden Nuori Yritys -palkinnon saajan. Tänä vuonna palkinnon saa E-ville.com Distribution Oy.

Yrityksen taustalla on Ville ja Velkku Majanen. Yritys ylläpitää oman verkkokaupan ja myymälän lisäksi tärkeitä Matkahuollon palveluita Mäntsälässä.

– Elokuussa kuumimman maskisesongin aikana maksettiin palkkaa 37 työntekijälle, joista suurin osa oli mäntsäläläisiä, laskee Velkku Majanen.

Nyt työntekijämäärä on viitisentoista vakituista ja listoilla on lisäksi joukko mäntsäläläisiä opiskelijoita ilta- ja viikonlopputöissä.

– Käytämme myös paikkakunnan yrittäjiä alihankintoihin.

Kaikilla hienoilla yrityksillä on takanaan tarina. Niin e-ville.comillakin.

Tammikuussa 2006 Ville Majanen heitti hyvästit läheisilleen Suomessa, pakkasi laukut ja lähti Hongkongiin.

Lähtiessään Ville sanoi perheenjäsenille, kavereille ja tutuille, että suunnitelmissa oli jäädä reissulle vähän pidemmäksi aikaa.

– Suomeen palattuani olin alkanut myydä Hongkongin elektroniikkakaupoista löytämiäni tuotteita Huuto.netissä.

- Olin ostanut 8 euroa maksavan tavattoman hyvälaatuisen nettikameran hongkongilaisesta liikkeestä. Se meni Huuto-netissä kaupaksi 24 eurolla. Pian ostin samasta kaupasta kameroita 10 kpl lisää. Sain ne paljousalennuksella 7 euron kappalehintaan. Myin nekin 24 eurolla eteenpäin. Siinä oli verkkokaupan alku.

– Ensimmäisten vuosien ajan vauhti oli ehkä vähän liiankin kova. Kokemusta ei juurikaan ollut, mutta itseluottamusta sitäkin enemmän. Yritimme laajentaa toimintaa liian monella sektorilla. Yrityksellä on toimisto Shenzhenissä, Kiinassa.

Monen vaiheen kautta Majanen päätyi veljensä Velkun kanssa perustamaan kivijalkaliikkeen Mäntsälään. Myymälän avajaisia vietettiin 20.12.2014. Matkahuoltoa alettiin vetää 1.6.2015 lähtien.

Velkku Majanen on vastannut Suomen yrityksen hallinnollisista, henkilöstö- ja logistisista asioista sekä operoinut Matkahuollon ja outlet-myymälän toimintaa Yhdystiellä.

Ville Majanen huolehtii ostoista ja tuotekehityksestä, markkinoinnista, asiakaspalvelusta ja verkkokaupan kehitystyöstä sekä taloudesta.

– Pyrimme laajentamaan nyt muihinkin Pohjoismaihin sekä kuluttajiin että yrityksiin. Tuotekehitykseen ja laadunvalvontaan aiomme panostaa jatkossa entistä enemmän, suunnittelee Ville Majanen.

– Suunnitelmanamme on myydä myös Amazonin ja muiden kauppapaikkojen kautta. Toivotamme tervetulleeksi myös muiden yritysten tuotteita e-villen valikoimiin, eikä pelkästään Kiinassa valmistettuja tuotteita.

– On vaikea lopettaakin, jos on paljon kiinni liiketoiminnassa, naurahtaa Ville Majanen kysymykseen yrittämisestä.

– Meillä on vastuu työntekijöistä ja aika monen ihmisen tai perheen toimeentulosta.

– Työ on kuitenkin myös todella jännittävää. Tuotteet vaihtuvat tiuhaan ja maailmalta löytyy monenlaisia mielenkiintoisia, elämän laatua parantavia ja viihdyttäviä keksintöjä. Myös verkkokaupassa tapahtuu paljon. Nuorekas ala pitää mielen virkeänä.

Yhtiön kaikki tuotteet toimitetaan Mäntsälästä.

Palkinnon myöntämisen perusteissa kunta ja Yrityskehitys kiinnittävät huomiota yrittäjien luonteenlaatuun.

Ville Majasta kuvaillaan analyyttiseksi, tarkaksi, oivaltavaksi, rauhalliseksi ja lämpimäksi. Omanlaiseksi yritysjohtajaksi kuvattu Majanen ottaa muut huomioon, on ahkera ja kohtelias.

Eikä toimitusjohtaja Velkku Majanen jää huonommaksi. Häneen soveltuvat kehut hymyilemisestä, rentoudesta, asiakaspalvelusta, määrätietoisuudesta, reippaudesta ja huumorintajusta. Hän on palkinnon myöntäjien mielestä mieleen jäävä yritysjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut