Talousennuste parani – korona kustansi arvioitua vähemmän

Kuntatalouden ennuste parani Jesse Helminen

Mäntsälä

Mäntsälän kunnanhallituksen 26.10. kokouksen pöytäkirjan liitteistä selviää, että aiemmin ennustettu talouden supistuminen on ollut ennakoitua pienempää.

Suomen talouden elpyminen on ollut myös Mäntsälälle eduksi, sillä vielä kesällä bruttokansantuotteen ennustettiin laskevan jopa 6 prosenttia, mutta alkusyksystä talouden ennusteet kohenivat hieman. BKT:n ennuste vuodelle 2020 on nyt -4,5 prosenttia.

Puolivuosikatsauksessa Mäntsälän kunnan osalta koronavirusepidemian kustannuksiksi vuodelle 2020 arvioitiin noin 6 miljoonaa euroa tulomenetyksinä ja menolisäyksinä. Mäntsälän suhteellisen vähäisten koronatapausten määrän vuoksi arvio vuoden 2020 kustannuksista on kohentunut noin 4,4 miljoonaan. euroon.

Liitteessä huomautetaan, että epidemian toinen aalto on käynnistynyt osavuosi katsaukseen mennessä, joten epidemian lopulliset kustannukset vuonna 2020 voivat vielä nousta arviosta. Epidemian ennustetaan jatkuvan vielä vuoden 2021 aikana, jonka lisäksi epidemian vuoksi syntyneen muun sosiaali- ja terveyspalvelun hoitovelan kattaminen nostanee vuoden 2021 kustannuksia.

Kommentoi

Palvelut